ΕΩΣ τα τέλη του έτους μάς είχαν πει από την ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) ότι θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού 2021 της χώρας, επομένως αν θέλουν να είναι συνεπείς θα πρέπει να τα κάνουν γνωστά έως το προσεχές Σάββατο, καθότι την Κυριακή ανατέλλει το Νέον Έτος.


Εάν πάντως δεν το κάνουν, από μια κάποια ανακολουθία θα διακριθούν, κάτι που δεν θα θέλαμε διότι τις λουζόμαστε σχεδόν καθημερινά και από πολλές πλευρές και κυρίως από διάφορους πολιτικούς. Να ανακοινωθούν για να μάθουμε πόσοι ακριβώς μετριόμαστε σε κάθε τόπο και παράλληλα να λυθεί ο γρίφος με τις εκλογικές έδρες, για τις οποίες πολύ μελάνι έχει χυθεί.
Μελάνι έχει χυθεί βεβαίως και για το νομό Άρτας που διάφοροι αναλυτές τον φέρνουν από τριεδρικός να γίνεται διεδρικός, έστω κι αν από τα προσωρινά αποτελέσματα που έγιναν γνωστά δεν συγκαταλέγεται σ’ αυτούς με την δραματικότερη μείωση. Άλλοι εμφανίζονται να βρίσκονται σε χειρότερη θέση εξ ημών. Εμείς τοποθετούμαστε κάπου εκεί στο μέσον μεταξύ των νομών όλης της χώρας.Τέλος πάντων όμως ό ακριβής πληθυσμός θα αποτελέσει τον οδηγό. Κι όπως έχει ειπωθεί από επίσημες πηγές, οι έδρες στις προσεχείς εκλογές θα καθοριστούν με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής 2021. Ένας λόγος παραπάνω να ξεκαθαριστούν όλα.
Τόσο μεγάλες είναι οι αποκλίσεις μεταξύ προσωρινών και επίσημων που χάνονται στο μέτρημα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ