ΕΠΕΙΔΗ μετά το γκάλοπ επανήλθε η συζήτηση για τη χρήση του ΞΕΝΙΑ να μην αγνοούμε μια σοβαρή παράμετρο, την οποία νομίζουμε ότι οφείλουν όλοι να πάρουν σοβαρά υπόψη τους.


Από τον Δήμο Αρταίων έγιναν κάποιες επιπρόσθετες επισημάνσεις επί της μελέτης, τις οποίες εξετάζει το μελετητικό γραφείο. Είμαστε εις θέση να γνωρίζουμε ότι η μελέτη αναμένεται να παραδοθεί σε λίαν σύντομο χρονικό διάστημα και αμέσως μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου που αφορά την αξιοποίησή του. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και πως το ποσό είναι ήδη εγκεκριμένο.
Τι θα γίνει αλήθεια αν το θέμα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανατραπεί η προηγούμενη απόφαση και αποφασιστεί η χρήση του ως ξενοδοχείο; Πολύ απλά θα γυρίσουμε πίσω στο 2016 όταν το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) με 17-0 είπε «όχι» στο ξενοδοχείο. Το θέμα θα τεθεί εκ νέου στο ΚΑΣ που το πιθανότερο είναι να ξαναπεί ένα νέο «όχι». Δεν βλέπουμε δηλαδή να αλλάζει κάτι από τη στιγμή που ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού. Άλλωστε και η νυν υπουργός Λίνα Μενδώνη την ίδια θέση εξέφρασε. Δηλαδή «όχι» ξενοδοχείο.
Αν συμφέρει τον Δήμο και προπαντός τους δημότες του μια τέτοια εξέλιξη ας επιχειρήσουν το πισωγύρισμα. Να μην διαμαρτυρόμαστε μετά γιατί το ΞΕΝΙΑ παραμένει κλειστό. Και δεν ξέρουμε για πόσα χρόνια ακόμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ