Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγείας του νομού, καταγγέλλει την απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει, καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Άρτας.


Σημειώνει: «Δεν έχουν εκταμιευθεί και πάλι τα αναγκαία κονδύλια με αποτέλεσμα να καθυστερεί η πληρωμή της αποζημίωσης για υπερωρίες, νυχτερινές βάρδιες και για δουλειά τις αργίες για τον Οκτώβρη ούτε για το Νοέμβρη σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους των δημόσιων μονάδων υγείας, όπως συμβαίνει και στο νοσοκομείο της Άρτας…
Αποτελεί πρόκληση να καθυστερεί η πληρωμή δεδουλευμένων ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο που είμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, είδη βασικής ανάγκης και την αβάσταχτη φορολογία. Ταυτόχρονα, εξαγγέλλονται προκλητικές ενισχύσεις στα σώματα ασφαλείας, ως ανταμοιβή για τη συνεχόμενη καταστολή σε έναν λαό που αντιδρά για την κατάσταση που τον έχουν φέρει οι πολιτικές τους.
Δεν θα επιτρέψουμε τον εμπαιγμό των υγειονομικών από την κυβέρνηση, τις διοικήσεις και την ΥΠΕ, που από τη μία κάνουν τα νοσοκομεία κάτεργα, επικαλούμενοι το φιλότιμο των υγειονομικών και από την άλλη τους αφήνουν απλήρωτους, εκτεθειμένους στην ακρίβεια, για την οποία οι ίδιοι ευθύνονται!
Διεκδικούμε, μεταξύ άλλων: Να εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα (υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες) σε όλους τους εργαζόμενους. Να δοθεί ουσιαστική αύξηση στην αποζημίωση για εφημεριακή εργασία και εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές και αργίες. Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την ακύρωση των αναστολών. Αναγνώριση του διαστήματος της αναστολής εργασίας ως συντάξιμου χρόνου. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ