ΑΝ δεν φτάνει στο 100% η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στα ορεινά του νομού ενόψει των εορτών, τουλάχιστον την αγγίζει.


Το σημαντικό είναι ότι πληρότητα δεν εξασφαλίζεται μόνο για τα Χριστούγεννα αλλά τόσο για την Πρωτοχρονιά όσο και τα Θεοφάνεια, σύμφωνα με τα όσα μάς αναφέρει η Γεωργία Πατέντα, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων και Ξενώνων Αγρο- τουρισμού «Ο ΑΡΑΧΘΟΣ». Κι αυτό συμβαίνει στα χωριά Βουργαρέλι, Αθαμάνιο, Μελισσουργούς, Άγναντα, Καταρράκτης, Ροδαυγή, Δαφνωτή και αλλού. «Κάποιες διαθέσιμες κλίνες κενές υπάρχουν» επισημαίνει η Γεωργία Πατέντα «αλλά όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ζήτηση και γι’ αυτές».
Στο νομό οι κλίνες είναι πάνω από χίλιες και θα μπορούσαν να αυξηθούν εάν οι αρχές φρόντιζαν για την υποδομή, κυρίως σ’ ότι αφορά το οδικό δίκτυο. Είναι προφανές ότι για την δημιουργία υποδομών (και) στον τουριστικό τομέα, κίνητρο αποτελούν οι δρόμοι. Δεν μιλάμε για αυτοκινητοδρόμους τύπου Εγνατίας και Ιόνιας, όχι όμως και σαν αυτόν της Άρτας – Ροδαυγής – Γέφυρας Πλάκας στον οποίο εάν διασταυρωθούν δύο τουριστικά λεωφορεία είναι σίγουρο ότι θα ακινητοποιηθούν.
Αλλά δεν είναι της ώρας να γκρινιάζουμε μέρες που έρχονται. Προς το παρόν ας χαρούμε γιατί προτιμούν και τα ορεινά μας οι επισκέπτες, στους οποίους ευχόμαστε να τα περάσουν περίφημα και προπαντός ξέγνοιαστα. Μπορούμε να κάνουμε, ή μάλλον να επαναλάβουμε αυτή την κουβέντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ