Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Επιμελητήριο Άρτας η παρουσίαση του βιβλίου (ποιητική συλλογή) με τίτλο «Στης μνήμης τα σοκάκια», που εξέδωσε ο Γεώργιος Πριόβολος Γεώργιος, δρ παιδαγωγικών επιστημών, οικονομολόγος και αφορά μια σειρά βιωματικών ποιημάτων της Αριάδνης Καρνασοπούλου – Παπάκου, η οποία έφυγε από τη ζωή το 1995.


Το πρώτο μέρος με τίτλο «Η μαύρη πορεία» αναφέρεται στο μαρτυρικό ταξίδι της προσφυγιάς το 1922 από το Αϊδίνι της Μικράς Ασίας με προορισμό την γειτονική Φιλιππιάδα. Ήταν μόνο εννέα ετών.
Το δεύτερο μέρος με τίτλο «Αναμνήσεις από την ζωή μου» αναφέρεται στην καθημερινότητά της τα μετέπειτα χρόνια που έζησε στην Φιλιππιάδα και στην Άρτα, με σημείο αναφοράς της πάντα η σκέψη, στην «απέναντι όχθη». Στην γενέτειρά της την Μικρά Ασία.
Στην εκδήλωση για την ποιήτρια και το έργο της μίλησαν η φιλόλογος Ρένα Τριχιά – Μανακανάτα, ο Γιώργος Πριόβολος και ο Θωμάς Γκέτσης εκπαιδευτικός. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Ιωάννα Μάτου, καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας. Χαιρέτισαν η κόρης της Αριάδνης Καρνασοπούλου – Παπάκου, Αικατερίνη Γιώτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ