ΕΝΟΣ κακού μύρια έπονται για τους αγρότες μας φέτος. Διότι ούτε με τα μανταρίνια πάει καλά η χρονιά.


Στις χαμηλές τιμές και στην συγκρατημένη ζήτηση, προστίθενται και οι καιρικές συνθήκες που δεν τα βοηθούν. «Άρχισαν ήδη να φουσκώνουν» υποστηρίζουν άνθρωποι που παρακολουθούν στενά τον κύκλο παραγωγής. Γεγονός που επιταχύνθηκε από τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (γύρω στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου), αλλά και τις έντονες, συνεχείς και παρατεταμένες βροχοπτώσεις.
Παραγγελίες υπάρχουν μεν αυτό το διάστημα ενόψει και των Χριστουγέννων, επισημαίνεται στις συνομιλίες μας, αλλά η περίοδος που πρέπει να προωθηθούν είναι σύντομη. Τρέχουν και δεν φτάνουν να τα διώξουν έστω κι αν οι τιμές είναι για… κλάματα. Και βοήθεια για ενίσχυσή τους λόγω των άσχημων συγκυριών από πουθενά. Κι άντε τώρα να παραμείνουν στο χωράφι!

Κρατάνε κάπως τα πορτοκάλια
ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ωστόσο, φαίνεται να πηγαίνουν τα πορτοκάλια της ποικιλίας «Ναβελίνες», για τα οποία παρατηρείται ζήτηση. Με την εμπορική τιμή να κυμαίνεται γύρω στα 22 λεπτά το κιλό, με τα εργατικά συλλογής.
Όσο για τα πορτοκάλια μέρλιν η συγκομιδή αναμένεται τον Ιανουάριο. Μόνο που οι ποσότητες αυτής της ποικιλίας έχουν μειωθεί σημαντικά, καθώς πολλά κτήματα αντικαταστάθηκαν από την ακτινιδιά. Κρατάνε κάπως τα πορτοκάλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ