ΦΕΤΟΣ είναι πράγματι η εποχή της ελιάς καθώς παραγωγικά θα πρέπει να έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αλλά αν ήταν καλή και η τιμή της θα μπορούσαμε να μιλάμε για τον άριστο συνδυασμό.


Την περασμένη Πέμπτη σε μια από τις τακτικές συνομιλίες με καθ’ ύλην αρμοδίους επί της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων, πέσαμε σε συγκυρία που βρίσκονταν σε εξέλιξη η διαδικασία ελαιών προς Ισραήλ. Μεταξύ των άλλων που τις εξάγουν είναι η εταιρεία «Μπέης» και η Intercom Foods συμφερόντων Λαρισαίου επιχειρηματία που από τον πάλαι ποτέ Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Κομποτίου πέρασε στα χέρια του.
Με την ευκαιρία, λοιπόν, ρωτήσαμε σε ποιες άλλες χώρες πλην του Ισραήλ εξάγονται ελιές και όσον αφορά την εταιρεία «Μπέης», μάς έγινε λόγος για Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Ιορδανία, Σερβία κλπ, ενώ εξασφαλισμένες πολλές αγορές στο εξωτερικό έχει και η Intercom Foods. Προϊόν από την αρχαιότητα η ελιά ποτέ δεν χάνει την αξία της.
ΥΓ: Προς εξαγωγή κατευθύνονται κυρίως οι χοντροελιές και οι Καλαμών.

Φαίνεται και από τους τενεκέδες
Η υπερπαραγωγή φέτος της ελιάς και ως εκ τούτου και του ελαιολάδου (και) στο νομό μας, αποδεικνύεται και από ένα άλλο στοιχείο.
Απευθυνθήκαμε σε μεγάλη επιχείρηση αγροεφοδίων ζητώντας να μάθουμε αν παρατηρήθηκε αυξημένη ζήτηση στους τενεκέδες. Η απάντηση που πήραμε ήταν πως «ναι, ισχύει αυτό». Τουλάχιστον να μην ξεμείνουμε από λαδάκι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ