ΓΙΑ τα ακτινίδια φέτος μάλλον θα γίνει αυτό που φοβόμασταν. Ότι δηλαδή μεγάλο μέρος της παραγωγής θα παραμείνει απούλητο.

Σαν να μην έφταναν οι εξευτελιστικές τιμές, τα παιγνίδια των εμπόρων, οι ανοιχτές τιμές, τα παζάρια της ντροπής, ήρθε κι έδεσε το κακό με το προϊόν που εξακολουθεί να βρίσκεται αναρτημένο στα δέντρα. Αλλά και τα μικρόκαρπα που χρησιμοποιήθηκαν ως άλλοθι για πολιτικές τιμών «μπιρ παρά».
Επίσημες πηγές με τις οποίες συνομιλούμε κάνουν λόγο για ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό που παραμένει στα δέντρα, ενώ γύρω στο 15% της συνολικής παραγωγής οι έμποροι και τα συσκευαστήρια τόβγαλαν σκάρτο διότι επικαλέστηκαν την μικροκαρπία. Επομένως, δεν πληρώθηκε όταν ήρθε η στιγμή ανακεφαλαίωσης των ανοιχτών τιμών με τις οποίες έκαναν τις διαπραγματεύσεις με τους αγρότες.
Σύμφωνα με τους συνομιλητές μας, υπολογίζεται ότι συνολικά 10 έως 12.000 τόνοι από τους 40.000 που ήταν η προσδοκώμενη παραγωγή, χάθηκε. Δηλαδή θεωρείται ότι δεν πουλήθηκε. Είναι χρονιά που ποτέ να μην ξανάρθει για τους αγρότες. Θα συμβεί όμως;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ