Ειλικρινά δεν έχουμε λόγια για τους τόσους πολλούς θανάτους, αιφνίδιοι οι περισσότεροι, στον τόπο μας. Ανάμεσα σ’ αυτούς πολύ γνωστά πρόσωπα, με ανάμειξη στα κοινά, με καθημερινούς αγώνες, με μεγάλη προσφορά.


Σήμερα πρωί – πρωί, δεχθήκαμε τηλεφώνημα από φίλο που μάς είπε ότι έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή ο Αθανάσιος (Σάκης) Βασίλης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νικολάου Σκουφά. Ήταν μόνο 49 ετών, ξύπνησε, έφτιαξε τον καφέ του, μόνο που δεν πρόλαβε να πάει στη δουλειά του στο νοσοκομείο Άρτας που εργάζονταν ως νοσηλευτής χειρουργείου. Η μητέρα του είδε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και πριν προλάβει να φτάσει στο νοσοκομείο εξέπνευσε.
Ο Σάκης Βασίλης, όπως μάς τον περιγράφουν οι φίλοι του, ήταν πράγματι άνθρωπος της προσφοράς. Βοηθούσε τους πάντες και βέβαια με ανιδιοτέλεια. Οργανωμένος στο ΠΑΣΟΚ στήριξε φανερά τον Νίκο Ανδρουλάκη στην κούρσα για την διεκδίκηση της προεδρίας. Η κομματική του ένταξη, ωστόσο, δεν στάθηκε εμπόδιο να συνεργαστεί με την δήμαρχο Νικ. Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος, προτάθηκε από την ίδια για την θέση προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και έλαβε τους απαραίτητους ψήφους εμπιστοσύνης.
Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, ήρεμος, σεμνός, καλοκάγαθος και αποτελεσματικός με ό,τι καταπιάνονταν. Εκτός της αυτοδιοίκησης ασχολήθηκε και με το ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρέτησε και μέσω της ΕΠΣ Άρτας, στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας υπήρξε μέλος και για ένα διάστημα ταμίας.
Γνωστός ήταν επίσης και για την συνδικαλιστική του δράση στον χώρο των υγειονομικών, ενώ παράλληλα διακρίνονταν για τη μεγάλη αγάπη του για τα ταξίδια. Ο θάνατός του συνιστά μεγάλη απώλεια για τον τόπο. Στους δικούς του ανθρώπους μεταφέρουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Συλλυπητήριο μήνυμα Κώστα Παπασιώζου
Για την ξαφνική απώλεια του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ν. Σκουφά, η παράταξη «Μαζί μπορούμε» και ο επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Ν. Σκουφά, Κώστας Παπασιώζος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας για την ξαφνική απώλεια του Αθανασίου Βασίλη. Ο Αθανάσιος Βασίλης υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης από την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας , συμβάλλοντας στο έργο του με τις σημαντικές γνώσεις και την εμπειρία του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ