Αγαπητοί μας φίλοι, και σε προηγούμενο χρόνο είχαμε αναφερθεί σε ορισμένα ζητήματα που απασχολούν τον ορεινό όγκο της περιοχής μας και έχουν να κάνουν με την τουριστική ανάπτυξη των Κεντρικών Τζουμέρκων.


Σήμερα επιγραμματικά, για να μην κουράσουμε, θα αναφερθούμε στα σοβαρά ζητήματα που κατά την άποψή μας χρειάζεται να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι για την επίλυσή τους.
Συγκεκριμένα σε ότι αφορά το Δασικό Χωριό και την τελευταία εξέλιξη με την παραχώρηση στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων από το αρμόδιο υπουργείο για πέντε χρόνια, θεωρούμε ότι με την πλήρη εγκατάλειψη τα τελευταία χρόνια και την κατάσταση που σήμερα βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του είναι ανέφικτο να ενδιαφερθεί κάποιος επενδυτής ή ακόμη και ο ίδιος ο Δήμος για την αξιοποίηση και εκμετάλλευσή του. Η μίσθωση αυτή θεωρούμε ότι αποσκοπεί σε εξυπηρέτηση και μόνο προεκλογικών σκοπιμοτήτων και τίποτε άλλο.
Είναι γνωστό ότι τα Τζουμέρκα έχουν γίνει τουριστικός προορισμός και μάλιστα με μεγάλη επισκεψιμότητα σχεδόν καθ’ όλο το χρόνο. Η αξιοποίηση των τουριστικών εγκαταστάσεων, όπως το Δασικό Χωριό, το κοινοτικό ξενοδοχείο Καταρράκτη, αλλά και οι εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων στο Βουργαρέλι, αποτελούν κυρίαρχα ζητήματα για την τουριστική ανάπτυξη των Τζουμέρκων.
Για να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αξιόλογο επενδυτή για την αξιοποίηση αυτών των εγκαταστάσεων και την εκμετάλλευση τους απαιτούνται ορισμένες βασικές προϋποθέσεις όπως τουλάχιστον παραχώρηση από το αρμόδιο υπουργείο στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 20 ετών, ίσως και περισσότερων ακόμα, και όροι που θα είναι ικανοί να προσελκύσουν τον ενδιαφερόμενο επενδυτή.
Επαψε το ενδιαφέρον από την Δημοτική Αρχή για την συνέχιση και την ολοκλήρωση του δρόμου Καταρράκτη – Βουργαρελίου έτσι ώστε να υπάρχει ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη μεταξύ δυτικών και ανατολικών Τζουμέρκων και τίθεται το ερώτημα: Για ποιό λόγο κ. δήμαρχε;
Και τα ερωτήματα συνεχίζονται: Γιατί εγκαταλείφτηκε το Πάρκο – Χιονοδρομικό Κέντρο στο «Σταυρό» Θεοδωριάνων; Καλές οι προγραμματικές συμβάσεις και οι φωτογραφίες με τον υπουργό αλλά οι πιστώσεις υπάρχουν από το έτος 2018 και μέχρι σήμερα έργο μηδέν.
Γιατί δεν αποπερατώνεται ο δρόμος Αθαμάνιο – Θεοδώριανα και για ποιό λόγο δεν αξιοποιούνται οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων στον Άγιο Γεώργιο Βουργαρελίου με δεδομένο ότι επιζητούμε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής;
Όλα τα παραπάνω ερωτήματα, κ. δήμαρχε, χρειάζονται πειστικές απαντήσεις για την πλήρη και αληθινή ενημέρωση των πολιτών που έχουν ανάγ- κη να γνωρίζουν για την ανάπτυξη της περιοχής τους και ποιές μέχρι σήμερα οι ενέργειες των τοπικών παραγόντων (βουλευτών, περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη και δημάρχου) προς την κατεύθυνση αυτή. Αναμένουμε τις απαντήσεις.
Για την «Αρτινών Πολιτών Παρέμβαση» υπογράφουν ο πρόεδρος Γ.Αθανασούλας και ο γραμματέας Δημ.Καραγιάννης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ