ΜΕ ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος (φωτο), συνιστά υπομονή έως τον Δεκέμβριο όταν και η ΕΛΣΤΑΤ (Εθνική Στατιστική Αρχή) θα δώσει τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού 2021, ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο και για την κατανομή των εδρών σε κάθε εκλογική περιφέρεια.


Ο ίδιος στο ερώτημα «αν η απογραφή θα φέρει πολλές αλλαγές στην κατανομή των εδρών» απαντά ότι «χοντρικά» όπως εκτιμά «όχι πάνω από 8 έως 10 τον αριθμό». Σ’ άλλο ένα κρίσιμο ερώτημα με αφορμή αναλύσεις στον Τύπο για τις αλλαγές στην κατανομή εδρών, δίνει την εξής απάντηση: «Κάποιοι μπήκαν στον πειρασμό και κάνανε κατανομή εδρών με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα του μόνιμου πληθυσμού. Εκεί συμπεριλαμβάνονται και οι μη έχοντες Ελληνική υπηκοότητα κάτοικοι, αλλά κυρίως και οι λεγόμενοι ετεροδημότες. Έτσι εμφανίστηκε η Α’ Αθήνας να της “αναλογούν” τέσσερις έδρες παραπάνω. Προφανώς αυτός ο υπολογισμός είναι λάθος…».
Στην ανάρτηση αυτή υπάρχει από τον κ. Λιβάνιο και μια διευκρίνιση, αρκετά κατατοπιστική νομίζουμε για τον αριθμό εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας. Χαρακτηριστικό ως προς τούτο το παράδειγμά του: «Κάποιος μπορεί να μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και να είναι δημότης της (και συνεπώς να ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα) στο Λιτόχωρο Πιερίας. Ο εν λόγω πολίτης θα καταγραφεί ως μόνιμος πληθυσμός στη Θεσσαλονίκη αλλά ως νόμιμος πληθυσμός στην εκλογική περιφέρεια Πιερίας».
«Πριν αλέκτορας φωνήσαι…» άρχισαν οι προφητείες για τις έδρες, κάτι που εμείς ουδέποτε αναπαρήγαμε. Αυτό που συνιστούσαμε είναι «υπομονή», απαντώντας εμμέσως σ’ αυτές τις προφητείες που έφερναν την Άρτα με μια έδρα λιγότερη λόγω μείωσης του πληθυσμού στην απογραφή 2021. Το ίδιο λέμε και τώρα: «Υπομονή, ο Δεκέμβριος δεν είναι μακριά»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ