ΣΕ 28 ακόμα Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και σ’ αυτόν της Άρτας, επεκτείνεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς».


Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονεϊκών, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για την χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους. Το ύψος της επιδότησης προς κάθε οικογένεια ανέρχεται από 200 έως 250 ευρώ. Σύμφωνα με το εν λόγω υπουργείο όσες και όσοι επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα «ntantades.gov.gr» και να εγγραφούν στο «Μητρώο Επιμελητών».
Σημειώνεται ότι κάθε επιμελητής/ επιμελήτρια επιτρέπεται να παρέχει υπηρεσίες σε ένα έως τρία παιδιά, εκ των ο- ποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω των 12 μηνών ή σε ένα έως δύο παιδιά, ηλικίας κάτω των 12 μηνών. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν τα άτο- μα που είναι ενήλικα, έχουν τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου, γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.
Μέσω της εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών, οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες ενισχύουν το επαγγελματικό τους προφίλ καθώς έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να εργαστούν επίσημα και νόμιμα στον τομέα της κατ’ οίκον φύλαξης βρεφών, ενώ συμμετέχοντας στη δράση «Νταντάδες της Γειτονιάς» έχουν και ασφάλιση. Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διευκρινίζεται ότι η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών δεν αποκλείει την απασχόληση σε άλλη δομή ή βρεφονηπιακό σταθμό και οι επιμελητές/ επιμελήτριες ρυθμίζουν το ωράριο εργασίας αλλά και την αμοιβή τους ύστερα από συνεννόηση με τους γονείς.
Όσο για τα άτομα που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό παροχής πρώτων βοηθειών σε βρέφη και παιδιά που είναι υποχρεωτικό για συμμετοχή τους στο πρόγραμ- μα, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάριο του ΕΚΑΒ και να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην ιστο- σελίδα «ntantades.gov.gr».
Στη συνέχεια θα ειδοποιηθούν για τον χρόνο και τον τόπο της εκπαίδευσής τους. Από την Ήπειρο στο πρόγραμμα είχε ενταχθεί ο Δήμος Πρέβεζας και τώ- ρα εκτός του Δήμου Αρταίων, της Ηγουμενίτσας και Ζίτσας.

Δήλωση Γιώργου Στύλιου
«Η επέκταση του προγράμματος “Νταντάδες της γειτονιάς” είναι ένα καλό νέο για την Άρτα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος.
«Αποδεικνύουμε στην πράξη – προσθέτει – πως η στήριξη της Ελληνικής οικογένειας είναι προτεραιότητά μας. Ιδίως η στήριξη των μητέρων που θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την απόκτηση των παιδιών. Ενισχύουμε τους γονείς που εργάζονται. Είμαστε δίπλα στην Ελληνική οικογένεια. Η επέκταση του προγράμματος στο Δήμο Αρταίων είναι μια θετική εξέλιξη. Θέλω να ευχαριστήσω, για την συνεργασία μας ώστε να ενταχθεί ο Δήμος Αρταίων στη δεύτερη πιλοτική φάση του προγράμματος, την αρμόδια υφυπουργό Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας κ. Μα- ρία Συρεγγέλα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ