ΝΑ μην αφήσουμε μόνους, δηλαδή τη Δημοτική Αρχή Άρτας και το Επιμελητήριο να διατυπώνουν την πρόταση για χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου στην Καλαμιά των 400 στρεμμάτων δημοτικής έκτασης. Είναι χρήσιμο και αναγκαίο να προσχωρήσουν κι άλλοι, όσο γίνεται περισσότεροι.


Το λέμε διότι η ανάπτυξη είναι κάτι που αφορά όλο το νομό, αλλά και το σύνολο των πολιτών. Η χωροθέτηση έχει φτάσει σ’ ένα πάρα πολύ κρίσιμο σημείο, ίσως το κρισιμότερο από την προ πεντακονταετίας περίοδο που όλο συζητιέται αλλά ποτέ δεν βρέθηκε λύση, οπότε αν χαθεί κι αυτή η ευκαιρία, νομίζουμε ότι θα «αποχαιρετίσουμε την Αλεξάνδρεια που χάνεται» κατά τον Καβάφη.
Μετά την καταψήφιση με 5-0 από το τοπικό συμβούλιο Καλαμιάς που εναντιώθηκε σ’ αυτή την προοπτική, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων που είναι το κυρίαρχο να αποφασίσει καθώς η έκταση τού ανήκει.
Απ’ ότι μπορούμε να αντιληφθούμε θα συμβεί ό,τι και στο παρελθόν. Στην συνεδρίαση αναμένεται να παρευρεθούν κάποιοι κάτοικοι της Καλαμιάς για να… αντισταθούν. Δικαίωμά τους. Όμως δικαίωμα και όσων έλαβαν την απόφαση να το φτάσουν ως το τέλος είναι να δημιουργήσουν μέτωπο ώστε να μην επιτρέψουν την «ομηρία» ολόκληρου του νομού υπέρ των ολίγων.
Αυτό ακριβώς το μέτωπο είναι που χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε να διευρυνθεί. Να διευρυνθεί και με τους τρεις βουλευτές του νομού, τον περιφερειάρχη Ηπείρου, τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας, το Εργατικό Κέντρο, τα τοπικά κόμματα, άλλους φορείς και Συλλόγους. Υποθέτουμε ότι θα κληθούν ώστε να παραστούν στην συνεδρίαση. Αν δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία, να τούς δοθεί ο λόγος μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας να πάρουν θέση διότι είναι θέμα για το οποίο οφείλουν να έχουν γνώμη και άποψη. Αν δεν το πράξουν, η απουσία τους θα εκληφθεί ως συναίνεση στην άρνηση κατοίκων της Καλαμιάς που στην ουσία ενταφιάζει την προοπτική ανάπτυξης του τόπου. Δεν μπορεί για το ίδιο θέμα να πετιέται εδώ και δεκαετίες η μπάλα στην εξέδρα. Να κριθούν όλοι. Και θα κριθούν.
Κι επειδή όλοι πολιτεύονται, ο καθένας στο δικό του μετερίζι, ας έχουν κατά νου το γνωστό: «Προτιμώ να είμαι χρήσιμος, παρά αρεστός». “Τ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here