Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, η εταιρεία που παράγει τη Νο1 μάρκα τυροκομικών στην Ελλάδα, την ΗΠΕΙΡΟΣ, συμβάλλει σημαντικά, εδώ και 30 χρόνια, τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στην τοπική της Ηπείρου, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.


Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ διαθέτει σήμερα τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια στην Άρτα, την Ελασσόνα και τον Δομοκό, που επεξεργάζονται ετησίως 45.000 τόνους 100% ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος και απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους. Εξάγει τα προϊόντα της σε 23 χώρες και στις 5 ηπείρους, ενώ έχει υλοποιήσει μέχρι στιγμής ένα επενδυτικό πλάνο αξίας 61 εκατ. ευρώ για επεκτάσεις των μονάδων της, απόκτηση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, ενίσχυση της παραγωγικής της δυ- νατότητας και εκπαίδευση του προσωπικού της.
Το 2019 δημιούργησε στην Καμπή Άρτας την πρότυπη φάρμα αιγοπροβάτων «ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ» με 3.000 αιγοπρόβατα, με στόχο τη διαμόρφωση βέλτιστων πρακτικών για τον κλάδο και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στους Έλληνες κτηνοτρόφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η ΗΠΕΙΡΟΣ έχει συνεργαστεί με 1.500 κτηνοτρόφους και 350 προμηθευτές επενδύοντας πάν- τα σε σταθερές, μακροχρόνιες συνεργασίες.
Θέλοντας να μεταφέρει την αγάπη για την τυροκομία και την κτηνοτροφία στη νέα γενιά, η ΗΠΕΙΡΟΣ προσφέρει υποτροφίες για τα παιδιά των συνεργατών – κτηνοτρόφων στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, στην οποία φοίτησε και ο ιδρυτής της Παντελής Παντελιάδης. Το νέο κτήριο του Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που λειτούργησε για πρώτη φορά φέ- τος τον Σεπτέμβριο, αποτελεί δωρεά της οικογενείας Παντελιάδη.
Παράλληλα, η ΗΠΕΙΡΟΣ στηρίζει πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Ήπειρο και κάθε χρόνο υποστηρίζει οκτώ τοπικούς αθλητικούς συλλόγους με νεανικά και παιδικά τμήματα.
Την ίδια στιγμή, συνεισφέρει σημαντικά στον τομέα της υγείας και την τελευταία πενταετία, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας του covid-19, η ΗΠΕΙΡΟΣ προσέφερε σημαντικές δωρεές στα Νοσοκομεία της Άρτας και των Ιωαννίνων, εξασφαλίζοντας απαραίτητο εξοπλισμό για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Τέλος, με αίσθημα ευθύνης και έντονη περιβαλλοντική συνείδηση, η ΗΠΕΙΡΟΣ προσπαθεί να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα που προκύπτει από τη δραστηριότητά της μέσω της φύτευσης χιλιάδων ελαιόδεντρων και δέντρων Παυλώνιας γύρω από τις εγκαταστάσεις της, με στόχο τον καθαρισμό του υδροφόρου ορίζοντα και την απορρόφηση τουλάχιστον 13,2 τόνων CO2 κάθε χρόνο από το 2023 και επενδύσεων αξίας 1,5 εκατ. ευρώ για τη βιώσιμη επεξεργασία των αποβλήτων στις μονάδες της.
Τριάντα χρόνια η ΗΠΕΙΡΟΣ στέκεται αρωγός στην τοπική κοινωνία της Ηπείρου, αφουγκραζόμενη τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων της. Τριάντα χρόνια η ΗΠΕΙΡΟΣ δίνει ζωή στον τόπο της!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ