Μέσα στην καθημερινότητα που πλάθεται η ζωή, κυκλοφορούν και χαρισματικοί άνθρωποι που χτίζουν το οικοδόμημά της χωρίς ποτέ να βγαίνουν στα παράθυρα να
τους δούμε. Η στήλη αυτή της εφημερίδας θεωρεί ότι πρέπει να δίνει λόγο στη σιωπή τους.


Η αγαπητή Μελίνα είναι πολύ σεμνή, αποστρέφεται τα παινέματα και δεν ήθελε να τη φωταγωγήσουμε. Μετά από πολλή προσπάθεια τα καταφέραμε να φωτίσουμε τη σκιά
της. Να ψηλαφίσουμε την εικόνα της, γιατί η ζωή κυλά έξω από το νόημα του καθενός.
Στην ενήλικη ζωή της στράφηκε προς τις αποθήκες των γραμμάτων. Ο εκπαιδευτικός της οίστρος ξεκίνησε κοντά στα σαράντα της χρόνια και τα καταφέρνει μια χαρά. Άριστη μαθήτρια στα τρανά της. Από το νυχτερινό γυμνάσιο μέχρι τα μεταπτυχιακά της μια ανάσα δρόμος. Η ψυχή της ζητούσε βασανιστικά κάτι άλλο, πιο ψηλά.  Aποτραβήχτηκε από τα ρηχά και βούτηξε σε εσωτερικές ανάγκες που ήταν κρυμμένες στον κήπο του μυαλού της.
Της φώλιασε βαθιά μέσα της ένας προβληματισμός από τον πατέρα της, κι ενώ είχε μεγαλώσει και είχε κάνει δική της οικογένεια. «Γιατί, καλό μου παιδί, αφού ήσουν καλή μαθήτρια στο σχολείο, δεν θέλησες να σπουδάσεις;». Αυτό της ήταν ένα πολύ ισχυρό ερέθισμα. Με την υπερδύναμη της θέλησης αποφάσισε να μη σπαταλήσει την ώριμη ζωή της με ανούσιο τρόπο. Ένιωσε πως η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει και η στασιμότητα των ισοπεδωμένων ημερών ήταν κάτι που δεν της ταίριαζε.
Μια δεύτερη ζωντανή πορεία μόλις ξεκινούσε, αφού έκανε πράξη αυτό που ονειρεύτηκε. Έκανε το χρόνο της μακρύ και η υποστασιακή της αλήθεια άρχισε να ξετυλίγεται. Η πρόοδος που σημείωνε στις σπουδές της ήταν πρωτόγνωρη και η ανταμοιβή ήταν άμεση στην εργασιακή της εξέλιξη. Οι οικονομικές επιστήμες τη γοητεύουν και της μένει καιρός να γελάσει, να ταξιδέψει, να ζήσει.
Ανοίγουν δρόμους αυτές οι γυναίκες και γίνονται ηρωίδες έξω από μυθοπλασίες και επινοήσεις. Ρίγη ταξιδεύουν στις πλάτες μας όταν σκεπτόμαστε τι δυσκολίες περνούν καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα με καθήκοντα μητέρας, συζύγου και φοιτήτριας. Γίνονται οι μικρές προσωπικότητες που στολίζουν τον κόσμο και δικαιώνουν την ύπαρξή τους. Ορίζουν οι ίδιες τη μοίρα τους και αναμεράνε οι πολλοί για να περάσουν. Διαμορφώνουν ισχυρή αυτοπεποίθηση και ο ψυχικός τους κόσμος πλουτίζει από ευγενή συναισθήματα. Αγωνίζονται, προσφέρουν, παραδειγματίζουν και απολαμβάνουν.
Τέτοιες μάχες για να κερδηθούν απαιτούν κόπο, κουράγιο, ψυχική αντοχή και τσαγανό. Πάντα υπάρχει χρόνος για όλους και ειδικά για τα γράμματα ποτέ δεν είναι αργά.
ΥΓ: Βεβαιούται η ακρίβεια και η αλήθεια των γεγονότων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here