«Ένα πολύ σημαντικό έργο», όπως το χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νικ. Σκουφά «που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και στην ενεργειακή απόδοση των δημόσιων κτηρίων με χρήση προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αλλά και Συστημάτων Διαχείρισης Κτιρίων (BMS), oλοκληρώνεται ήδη».


«Το έργο “SMENSWICT” που είχε ως στόχο την έξυπνη εξοικονόμηση ενέργειας -προστίθεται- βελτίωσε την ενεργειακή απόδοση τριών σχολικών κτιρίων (δημοτικά σχολεία Πέτα και Νεοχωρίου και νηπιαγωγείο του ίδιου χωριού).
Εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά συστήματα στις οροφές των κτιρίων, τοποθετήθηκαν φωτιστικά μηδενικής κατανάλωσης με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά πάνελ αλλά και φωτιστικά τύπου LED.
Επίσης, τοποθετήθηκαν έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας κτιρίων με απομακρυσμένο έλεγχο, αντικαταστάθηκαν τα παλαιά κουφώματα (πόρτες και παράθυρα) με νέα αλουμινίου και έγινε θερμομόνωση του κελύφους και της οροφής των κτιρίων. Να σημειωθεί ότι παρόμοιες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα και στο κτίριο που στεγάζεται το δημοτικό σχολείο Κομποτίου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος “SMENSWICT”, ο Δήμος Νικ. Σκουφά προχωρά, επίσης, στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την εξοικονόμηση ενέργειας, την αλλαγή του κλίματος και στην ανάδειξη πρωτοβουλιών για τη μείωση της  κατανάλωσης της ενέργειας που μπορούν να υλοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 481.189,34 ευρώ με πηγή χρηματοδότησης την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος “INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020”. Με αφορμή την ολοκλήρωση αυτού του έργου, ο Δήμος διοργανώνει αύριο Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, 09:30, ανοικτό συνέδριο στην αίθουσα του δημοτικού καταστήματος Νεοχωρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ