Η δημοτική σύμβουλος Βίκυ Βασιλάκη παραιτήθηκε από δημοτική σύμβουλος Δήμου Αρταίων. Στην επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ., κύριοι συνάδελφοι, υπηρετώ το Δήμο Αρταίων, ως δημοτική σύμβουλος πάνω από μια 15ετία και ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, μια θητεία, επί δημαρχίας Γιάννη Παπαλέξη.

Πάντα λειτουργούσα με γνώμονα τα συμφέροντα του Δήμου μας, και των δημοτών μας, πάντα εργαζόμουν για το κύρος της Δημοτικής Αρχής και εκείνων που την υπηρετούσαν.

Με ευλαβική πίστη υπηρέτησα τον επικεφαλή της δημοτικής μας παράταξης κ. Ιωάννη Παπαλέξη, αλλά και τη δημοτική μας ομάδα, όπως με την ίδια πίστη υπηρέτησα και τον πολιτικό μου χώρο, το ΠΑΣΟΚ, που μας στήριξε στις εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις.

Για όλη αυτή την πολιτική και αυτοδιοικητική συμπεριφορά μου, απόλαυσα την απόλυτη δικαίωση και αναγνώριση, από τους συνδημότες μου, εκλέγοντάς με πρώτη σε σταυρούς προτίμησης από το σύνολο των συμμετασχόντων ψηφοδελτίων, ακόμα και όταν οι συνδυασμός μας ερχόταν δεύτερος ή τρίτος στα εκλογικά αποτελέσματα.

Νοιώθω ικανοποίηση γιατί έκανα το καθήκον μου, με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες, με σεβασμό και στο ρόλο του δημοτικού συμβουλίου.

Όμως τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε γεγονότα και ενέργειες στο τοπικό δημοτικό γίγνεσθαι, που στερούνται από κανόνες δημοκρατικής ευαισθησίας και διαδικασίας, που στερούνται από κανόνες συλλογικών παραταξιακών αποφάσεων, που υποβαθμίζουν και απαξιώνουν το ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου και που αγνοούν τη συμβολή εκείνων που συμμετέχουν στις εκλογικές αναμετρήσεις, για την ανάδειξη των δημοτικών παρατάξεων.

Είμαι αντίθετη σε τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές και άτακτες ενέργειες, αδυνατώ να τις κατανοήσω από όπου κι αν προέρχονται, δεν ανέχομαι την υποβάθμιση και την απαξίωση του ρόλου του δημοτικού συμβούλου, τέλειωσαν οι αντοχές μου, σε αυτόν τον τομέα και υποβάλω την παραίτησή μου, ως δημοτική σύμβουλος, όχι μόνο για συμβολικούς λόγους, αλλά και για λόγους ανανέωσης του ανθρωπίνου δυναμικού, στο δημοτικό μας συμβούλιο.

Θα μπορούσα να ανεξαρτητοποιηθώ, όμως έτσι θα χάνονταν η ουσία του συμβολισμού αυτής της παραίτησής μου.

Έτσι θα βρω χρόνο να ταξινομήσω τις σκέψεις μου, να ανανεώσω τις φιλοδοξίες μου για τα κοινά και να πάρω νέες αποφάσεις για το μέλλον μου.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά, έγινε τρόπος όλης της ζωής μου και των ενδιαφερόντων μου.

Θα συνεχίσω να είμαι παρούσα, δηλώνω παρούσα, δεν παροπλίζομαι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ