Ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για τον Δήμο Αρταίων. Επίκεντρο της εβδομάδας για το 2022 οι «Καλύτερες Συνδέσεις» και φετινό σύνθημα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι». Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν κάνοντας όλοι μαζί ένα βήμα προς την υιοθέτηση περισσότερο βιώσιμων τρόπων μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Στόχος της Εβδομάδας Κινητικότητας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο Πανευρωπαϊκά, με διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από θέματα βιώσιμης κινητικότητας και  προώθησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Στο πλαίσιο των δράσεων πραγματοποιήθηκαν:

–      Ενημερώσεις για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής στα δημοτικά σχολεία από διανομή ενημερωτικών φιδιών στην πόλη από την Δημοτική Αστυνομία,

–      Ποδηλατοβόλτα με εκπαιδευτικές στάσεις,

–      Περίπατος «Περπατώ στην πόλη μου μαθαίνω την πόλη μου»

–      Πεζοπορία στο Περιαστικό Δάσος και μάθημα yoga,

–      Παρουσίαση νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών arta.gr,

–      Δωρεάν μετακινήσεις με το Αστικό ΚΤΕΛ για τους οδηγούς που στάθμευαν τα αυτοκίνητα τους στο παρκινγκ του Δήμου,

–      20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών,

–      Συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Φιλελλήνων και Μακρυγιάννη

–      Μουσική συναυλία από Αρτινούς καλλιτέχνες,

–      Δωρεάν διάθεση ηλεκτρικών πατινιών για βόλτα στο πεζόδρομο της Σκουφά,

–      Διαγραμμίσεις διαβάσεων.

Για όλα τα παραπάνω, ο Δήμος Αρταίων εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες: στον Σύλλογο Δρομέων Άρτας, στον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας, στον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, στην Τροχαίας Άρτας, στο Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας στους μουσικούς Μάριο Τσίρκα, Σοφία Σχισμένου και Πανό Δημητρούλα, τη Σχολή Yoga Studio 22, την Κατερίνα Σχισμένου, τον Θεοχάρη Βαδιβούλη και Φώτη Βράκα για την όμορφη ξενάγηση και φυσικά το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου.

με την υποστήριξη και την συμμετοχή του Αστικού ΚΤΕΛ Άρτας, του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας, του Συλλόγου Δρομέων Άρτας,  Τροχαίας Άρτας, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας και της ΑΔΑΕ ΟΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ