ΜΕΘΑΥΡΙΟ Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου κηρύσσεται η έναρξη ενός από τα μεγαλύτερα συνέδρια στην Άρτα και από τα κατεξοχήν ξεχωριστά στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, για το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει μια σημαντική αλλαγή. Αντί για την υπό ανακαίνιση εκ βάθρων αίθουσα του «ΣΚΟΥΦΑ» θα φιλοξενηθεί στο Επιμελητήριο Άρτας, διότι οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν και επομένως θα υπήρχαν τεχνικά προβλήματα.


Την διοργάνωσή του ανέλαβαν ο Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ» και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στις τρεις ημέρες των εργασιών εισηγήσεις για το θέμα με τίτλο «Από την Καταστροφή στην Αναγέννηση. 100 χρόνια από το 1922» θα κάνουν 24 ομιλητές, ανάμεσά τους και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, 12 το μεσημέρι).
Το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο ανοίγει στις 5:30 το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής, θα συνεχιστεί το Σάββατο με συνεδρίες από 9:30 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και από 5 το απόγευμα έως 8 το βράδυ. Πρόκειται να κορυφωθεί την Κυριακή 18 του μηνός με έναρξη στις 10:30 το πρωί και πέρας στις 2:30 το μεσημέρι.
Όχι μόνο για τους ειδικούς, πολύ καλή ευκαιρία δίνεται και στους απλούς πολίτες ώστε να γνωρίσουν τα γεγονότα μιας περιόδου που σημαδεύτηκε από τη μεγαλύτερη συμφορά του γένους στην σύγχρονη ιστορία. Στους εισηγητές και στα θέματα που θα αναπτύξουν αναφερθήκαμε διεξοδικά στο περασμένο φύλλο.

Οργανωτική Επιτροπή
Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν ο Νικόλαος Μπανταλούκας (πρόεδρος «ΣΚΟΥΦΑ») που ορίστηκε και πρόεδρός της και μέλη της οι άνθρωποι του ΔΣ του ίδιου Συλλόγου, ήτοι: Αγγελική Κολιού – Κολιούλη (α’ αντιπρόεδρος), Ιωάννης Κουτσούμπας (β’ αντιπρόεδρος), Ελένη Μπανταλούκα – Τράμπα (γενική γραμματέας), Χρήστος Καραβασίλης (ειδικός γραμματέας), Κωνσταντίνος Κωσταβασίλης (έφορος Φιλολογικού), Θεοχάρης Βαδιβούλης (ταμίας), Χαρίλαος Βάγιας (έφορος Φιλαρμονικής), Νικόλαος Λιόντος (κτηριάρχης) και τα μέλη Σπυριδούλα Χουλιάρα, Ειρήνη Νάκου, Ελένη Πέτσα – Λαγοπάτη, Παναγιώτα Νικολάου και ο Βασίλειος Κατσιώτης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «ΣΚΟΥΦΑΣ». Την Γραμματεία του Συνεδρίου αποτελούν: Ειρήνη Μάνου, Βασίλειος Κουτσούμπας και Βάσω Ελευσινιώτη.

Επιστημονική Επιτροπή
Την Επιστημονική Επιτροπή απαρτίζουν οι: Λάμπρος Φλιτούρης, Νικόλαος Αναστασόπουλος, Άννα Μανδυλαρά (επίκουροι καθηγητές Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Κωνσταντίνος Κωσταβασίλης (διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας), Γιώργος Νικολάου (τέως αναπληρωτής καθηγητής), Ηλίας Σκουλίδας, Έφη Συγγέλου (επίκουροι καθηγητές Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Θεόδωρος Παππάς (καθηγητής Ιόνιου Πανεπιστημίου).

Τιμητική Επιτροπή
Την Τιμητική Επιτροπή αποτελούν: Πρόεδρός της ο Δημήτριος Τομπουλίδης (μέλος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών. Ευεργέτης του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» και μέλη της είναι οι: Τριαντάφυλλος Αλμπάνης (πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Καλλίνικος, Βασίλειος Ψαθάς (αντιπεριφερειάρχης Άρτας), Χρήστος Τσιρογιάννης (δήμαρχος Αρταίων), Νικόλαος Μπανταλούκας (πρόεδρος Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ»), Ανδρέας Βλαχόπουλος (πρόεδρος τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

Χορηγοί
Δίχως τους χορηγούς θα ήταν αδύνατη η διεξαγωγή ενός τόσο φιλόδοξου, απαιτητικού, υψηλού κύρους και σημαντικού από πάσης απόψεως Συνεδρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί, τον Δήμο Αρταίων και την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Χορηγοί είναι: Wecare Online Pharmacy, Ergotek, Road Maintenance, ION, Φάρμα Χήτας, Euronics Καραντζιάς Γεώργιος, Καράλη Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου, Α. Αποστολίδης ΑΕ, AGR Green SA, ΒΥΖΑΝΤΙΟ» Fotis Home Market. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ