ΛΑΒΑΜΕ μια πληροφορία που έλεγε ότι από μια σωλήνα στο νέο τοιχείο του αύλειου χώρου του 9ου δημοτικού σχολείου τρέχει νερό που φέρει κάποια δυσοσμία.


Πήραμε στα σοβαρά το τηλεφώνημα περιοίκου και σπεύσαμε να μάθουμε τι συμβαίνει. Πηγαίνοντας διαπιστώσαμε πράγματι του λόγου το αληθές. Ότι δηλαδή τρέχει νερό (απόδειξη η φωτο που τραβήξαμε) και πως όντως η δυσοσμία του είναι έντονη. Το ψάξαμε ακόμα περισσότερο ώσπου αποκαλύφθηκε ότι δεν επρόκειτο για βρόχινο ή νερό για καθάρισμα της αυλής.
Περίοικοι με τους οποίους μιλήσαμε έχοντας πλήρη εικόνα των επισυμβαινόντων στην περιοχή τους και πιο πολύ βέβαια του σχολείου τους, μάς είπαν ότι ουσιαστικά πρόκειται για λύματα αποχέτευσης από τις τουαλέτες του σχολικού συγκροτήματος που χύνονται στο περιαστικό δάσος. Δηλαδή μολύνουν το περιβάλλον.
Και ενώ το ρεπορτάζ μας βρίσκονταν σε εξέλιξη καθότι πήγαμε και την επόμενη μέρα για συλλογή στοιχείων, είδαμε μηχανήματα τα οποία είχαν πιάσει δουλειά προφανώς για την σύνδεση με τον αγωγό αποχέτευσης. Φαίνεται πως ο ίδιος καταγγέλλων θα πρέπει να επικοινώνησε και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Ευτυχώς που υπήρξε ανταπόκριση, κάτι που οφείλουμε να υπογραμμίσουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ