ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ σοβαρές ενστάσεις για τον κόμβο επί της εθνικής οδού Άρτας – Γέφυρας Καλογήρου στο ύψος του συνοικισμού Εργατικών Κατοικιών, που από τη στιγμή κατά την οποία παραδόθηκε στην κυκλοφορία πρόσθεσε αντί να αφαιρέσει προβλήματα.


Οι διαμαρτυρίες οδηγών και περίοικων είναι πολλές, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν είναι λειτουργικός και παράλληλα τα ανοίγματα του δρόμου τόσο σ’ αυτόν όσο στις εισόδους και εξόδους από τα κυκλικά σημεία είναι πολύ στενά.
Οι διαμαρτυρίες των περίοικων και κυρίως των Εργατικών Κατοικιών εστιάζονται παράλληλα και στο γεγονός ότι δεν προβλέφθηκε η κατασκευή πεζοδρομίων ένθεν κακείθεν τουλάχιστον στο ύψος του συνοικισμού. Η έλλειψη φωτισμού είναι ένα επιπλέον «αγκάθι», αν και όπως πληροφορούμαστε υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και δεν απομένει παρά η δημοπράτηση ώστε να δοθεί επιτέλους λύση.
Τόσο η έλλειψη πεζοδρομίων όσο και φωτισμού δημιουργεί πολύ μεγάλους κινδύνους για τις ζωές των ανθρώπων, οι οποίες νομίζουμε ότι θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο όταν εκπονείται μια μελέτη. Υπενθυμίζεται ότι το έργο κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία μεριμνά και για την εκπόνησή της. Όταν δημοπρατείται ένα τέτοιο έργο και εν συνεχεία αναδεικνύεται ο ανάδοχος, υποχρεούται να την εφαρμόσει. Άρα το αποτέλεσμα αποτελεί τον καθρέφτη της μελέτης.
Επειδή παρακολουθήσαμε από την πρώτη στιγμή την πορεία των εργασιών του συγκεκριμένου κόμβου, είμαστε εις θέση να γνωρίζουμε ότι υπήρξαν κι άλλες, σοβαρές παρα- λείψεις. Για παράδειγμα δεν είχε ληφθεί πρόνοια για το δίκτυο της ΔΕΥΑ Άρτας και αν δεν κάνουμε λάθος της ΔΕΗ. Προκειμένου να διευθετηθούν αυτές οι εκκρεμότητες απαιτήθηκε η παρέμβαση του κατασκευαστή.
Ειδικοί δεν είμαστε όμως από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι για την εκπόνηση της μελέτης επιδείχθηκε προχειρότητα, δυσκολεύοντας σήμερα την κυκλοφορία που αντί να την διευ- κολύνει ορθώνει εμπόδια. Αν μάλιστα για κάποιους η περιοχή είναι άγνωστη μάλλον θα είναι αναγκασμένοι να κοιτούν επίμονα γύρω τους προκειμένου να αντιληφθούν αν βρίσκονται στον σωστό δρόμο και στην σωστή κατεύθυνση. Κι αν την ώρα που διέρχονται πέσουν σε τίποτα ανυπόμονους που ακολουθούν είναι σίγουρο ότι θα υποστούν το βάσανο των συνεχών και παρατεταμένων κορναρισμάτων.
Όσο για την Περιφέρεια ας έχει υπόψη ότι αυτό που ακούμε να λέγεται είναι ότι το έργο, εκτός από τις πολλές και κραυγαλέες ατέλειές του, θεωρείται παράλληλα και ημιτελές διότι δεν συμπεριελήφθη η κατασκευή πεζοδρομίων και το σημαντικότερο όλων είναι ότι ελλείψει φωτισμού κινδυνεύουν άνθρωποι.
Σύμφωνα με όσα πληροφορούμαστε παρέμβαση τόσο για τις ατέλειες του κόμβου όσο για τον φωτισμό αλλά και για την αναγκαιότητα κατασκευής των πεζοδρομίων, παρέμβαση αναμένεται να κάνει επισήμως προς πάσα κατεύθυνση και ο δραστήριος πολιτιστικός Σύλλογος του συνοικισμού Νέων Εργατικών Κα- τοικιών, ο οποίος διαχρονικά έχει αφεθεί στην τύχη του, αν και αξίζει πολύ καλύτερης.

Βασίλης Παππάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here