ΕΩΣ 31 Αυγούστου θα παραμείνει στην θέση του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου ο Κωνσταντίνος Καμπουράκης, ο οποίος βγαίνει στη σύνταξη.


Τα καθήκοντά του στον χώρο της εκπαίδευσης από την ύψιστη σε επίπεδο Περιφέρειας θέση ανέλαβε τον Μάρτιο του 2019 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και διατηρήθηκε και στη νέα διακυβέρνηση, παραμένοντας για 21 ακόμα ημέρες.
Την σκυτάλη πρόκειται να παραδώσει στην αναπληρώτριά του Μαρίνα Μπέση, διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, η οποία είχε οριστεί σ’ αυτό το πόστο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας στα τέλη Ιουλίου 2022. Θα διατηρηθεί έως ότου προκηρυχθούν οι θέσεις των περιφερειακών διευθυντών, καθώς δόθηκε παράταση της θητείας τους μέχρι την επιλογή του νέου.
Η Μαρίνα Μπέση κατάγεται από την Παραμυθιά, είναι διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας από το 2016, διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος του ίδιου Πανεπιστημίου και πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής – Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας, επίσης του εν λόγω Πανεπιστημίου.
Συγγραφέας δύο βιβλίων με τίτλο «Συνεργασία Νηπιαγωγείου – αλλοδαπής οικογένειας. Θεωρία και έρευνα» και «Η εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο. Αντιλήψεις και προσδοκίες δίγλωσσων γονέων», η Μαρία Μπέση διετέλεσε δημοτική σύμβουλος Δήμου Σουλίου, θέση από την οποία παραιτήθηκε το 2016 λόγω «φόρτου εργασίας» όπως ανέφερε η ίδια.
Ο Κωνσταντίνος Καμπουράκης είναι ένας άξιος εκπαιδευτικός, που ως περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης για τέσσερα σχεδόν χρόνια λειτούργησε αψεγάδιαστα. Να του μοιάσει για όσο χρόνο θα τον αναπληρώσει. Καλή δύναμη λοιπόν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ