Με σπουδαίες συμμετοχές και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, πραγματοποιείται το 12ο συμπόσιο γλυπτικής που διοργανώνουν στο Ελληνικό ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» και ο Όμιλος Φίλων του Μουσείου.

Με σπουδαίες συμμετοχές και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων,
Το συμπόσιο ξεκίνησε προχθές Δευτέρα 1η Αυγούστου και θα διαρκέσει έως 20 του μηνός. Φέτος συμμετέχουν οι γλύπτες Σπύρος Λισγάρας, Fatos Shuli, Αλέξανδρος Παπαστρατηγάκης, Ιορδάνης Ποιμενίδης και φυσικά ο Θοδ. Παπαγιάννης. Το 20ήμερο αυτό θα συνοδευτεί, όπως κάθε χρόνο και από παράλληλες εκδηλώσεις, με την συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνικού, της Αδελφότητας Συγχωριανών Ελληνικού «Η Τσούκα» και του ΠΑΣ Αναγέννηση Ελληνικού.
Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλάμβανε την Κυριακή «Πολυφωνικό Καραβάνι» με τον Αλέξη Λαμπρίδη και την ομάδα του, ενώ χτες Τρίτη έδωσε διάλεξη ο Χρήστος Μασσαλάς, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Περιπλάνηση».
Η συνέχεια έχει ως εξής: Παρασκευή 5 Αυγούστου (8 το βράδυ) παρουσίαση του βιβλίου «Γάμος στις φλόγες» του Δημήτρη Βλαχοπάνου, με μουσική συνοδεία από το συγκρότημα του Γιώργου Πατσούρα. Κυριακή 7 προβολή ωριαίου ντοκιμαντέρ του Νίκου Παπακώστα με τίτλο «More life» και δύο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.
Τετάρτη 10 ρεσιτάλ της νεανικής συμφωνικής ορχήστρας 90 ατόμων του Μανχάιμ, με κλασικό ρεπερτόριο, στην πλατεία του χωριού. Πέμπτη 11 Αυγούστου θεατρικός μονόλογος της Σοφίας Μπλέτσου, διάρκειας 50’, με τίτλο «Η Λίτσα επιστρέφει στο χωριό». Παρασκευή 12 Αυγούστου, διάλεξη του Μιχάλη Νικολού με ιατρικό θέμα και έπειτα βράβευσή του για την συνολική προσφορά του. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα από τον Ηπειρώτη μουσικό Θανάση Σκαριώτη (οι εκδηλώσεις από Κυριακή 7 έως Παρασκευή 12 Αυγούστου θα γίνουν 8:30 το βράδυ).
Σάββατο 13 Αυγούστου (9 το βράδυ) συμμετοχή στο ετήσιο παραδοσιακό γλέντι της Αναγέννησης Ελληνικού και του Πολιτιστικού Συλλόγου, στην πλατεία του χωριού. Δευτέρα 15, ώρα 9 το βράδυ θεατρική παράσταση με τίτλο «Γουτού Γουπατού» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από την θεατρική ομάδα «Εν δυνάμει» με Σοφία Μπλέτσου, διάρκειας 45’. Τετάρτη 17, ώρα 8:30 το βράδυ, εκτέλεση μουσικού προγράμματος για βιολί και κιθάρα, από τη μουσική σχολή του Κώστα Λεοντάρη. Παρασκευή 19 Αυγούστου, ώρα 8:30 το βράδυ, θεατρική παράσταση με το έργο του Μιχάλη Σπέγγου «Ο Γά-μος». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ