Σε δημόσια διαβούλευση για 30 ημέρες τέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που αφορά την αντιπλημμυρικής προστασίας της Άρτας και την θωράκιση της ευρύτατης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος έως τον Αμβρακικό Κόλπο.


Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ύστερα από την επίσκεψή του στο εν λόγω υπουργείο, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, μεταφέρει την ιδιαίτερη αισιοδοξία του για την επίσπευση των διαδικασιών. Σημειώνεται ότι η μελέτη στάλθηκε και σε φορείς της περιοχής προκειμένου να διατυπωθούν τυχόν ενστάσεις.
«Με την εξέλιξη αυτή – τονίζεται εξάλλου σε σχετική ανακοίνωση Τύπου του Δήμου – ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την ανάπτυξη όλης της παραποτάμιας περιοχής με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας γεφυρώσεων, αναπλάσεων, αναψυχής, ψυχαγωγίας και αθλητισμού». Για το θέμα ο δήμαρχος προέβη σε ενημέρωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη.
Ο ίδιος σε δήλωσή του αναφέρει ότι «πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη. Ένα ακόμα βήμα που ξεμπλοκάρει με δικές μας συνεχείς παρεμβάσεις από την αρχή που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου.
Πλέον μπορούμε και επίσημα να πούμε ότι ανοίγει ο δρόμος για να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη όλης της παρόχθιας περιοχής. Όλο αυτό το διάστημα ως Δημοτική Αρχή ήμασταν σε διαρκή επαφή με τα αρμόδια στελέχη των υπουργείων Υποδομών και Περιβάλλοντος, ενώ με την παρουσία μας στα δικαστήρια προσπαθήσαμε και καταφέραμε να ελαχιστοποιήσουμε τον χρόνο μεταξύ των αναβολών, αντιλαμβανόμενοι την πολύ μεγάλη σημασία του έργου αυτού το οποίο πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ