Tου Άλκη Παπαχρηστάκη *

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δείχνει πάλι ότι έχει μια μεγάλη αποστολή. Αυτό που έκανε το 1981 επιβάλλεται να το ξανακάνει σήμερα, δηλαδή να ταυτίσει την δημοκρατία με την κοινωνία με γνώμονα τον Έλληνα πολίτη.

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε ελπίδα στον μη προνομιούχο και τώρα είναι αυτό που θα βάλει στόχους για ένα μέλλον με προοπτική ώστε να έχουν όλοι θέση και ρόλο. Βρισκόμαστε πλέον σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Όσο πιο πολύ κρατάει τόσο περισσότερο δημιουργεί προβλήματα στον πολίτη αλλά και στην συνοχή της κοινωνίας.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προετοιμάζεται και είναι έτοιμο να σταθεί απέναντι στην συντηρητική διακυβέρνηση της χώρας, δηλαδή απέναντι στη ΝΔ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ για την συντηρητική του αντιπολίτευση. Διότι το ΠΑΣΟΚ είναι πια η μόνη διέξοδος με προοδευτικό προσανατολισμό, χωρίς κατευθυνόμενες υποδείξεις. Τα προβλήματα είναι πολλά και δυστυχώς ο τρόπος που πολιτεύονται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, βάζουν τον έναν Έλληνα πολίτη απέναντι στον άλλον, τραυματίζοντας την κοινωνία. Εμείς έχουμε καθαρό, όχι ξύλινο και τοξικό λόγο. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις με σκοπό να ενώσουμε τους πολλούς απέναντι στα συμφέροντα των λίγων. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε «αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του λαού και όραμά μας είναι να δίνουμε λύσεις». Στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει τις λύσεις, να δώσει τη μεγάλη μάχη έτσι ώστε να γίνει η ολική επαναφορά. Να γίνουμε όλοι «στρατιώτες» πηγαίνοντας από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό, από σπίτι σε σπίτι, από πόρτα σε πόρτα.

Είναι δύσκολο αυτό; Όχι, διότι αν ενδιαφέρεσαι για τον πολίτη προσπαθείς και όταν προσπαθείς κερδίζεις. Και γι’ αυτό πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα. Το στοίχημα της μεγάλης επιστροφής. Να πείσουμε πάνω απ’ όλα τους νέους ψηφοφόρους που πιστεύουν ότι έτσι όπως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα δεν έχουν καμία προοπτική και γι’ αυτό τού γυρίζουν την πλάτη. Επίσης, πρέπει να πείσουμε τα δύο και πλέον εκατομμύρια Έλληνες ψηφοφόρους που απέχουν από την διαδικασία της ψηφοφορίας να επανέλθουν για να δώσουν με την ψήφο τους μια καθαρή λύση για την ελληνική κοινωνία. Αυτή η λύση είναι μια, το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης έχει βάλει ένα στοίχημα. Το στοίχημα της αναγέννησης και της ολικής επαναφοράς. Κάνει εξορμήσεις σ’ όλη την Ελλάδα και βήμα – βήμα αναδεικνύει τα προβλήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία και τον Έλληνα πολίτη, όπως είναι η ακρίβεια καθώς δεν παίρνουν κανένα μέτρο για να μειώσουν τις τιμές. Κι ακόμα όπως είναι η ενεργειακή κρίση, την οποία δημιούργησαν τα μεγάλα συμφέροντα με την ανοχή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που εξοντώνει όχι μόνο τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις. Όπως είναι η στέγαση των νέων ζευγαριών που θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια και μόνο εμείς αναδεικνύουμε το πρόβλημα που υπάρχει. Μεγάλο ταυτόχρονα είναι και το δημογραφικό πρόβλημα όπως φάνηκε και με την τελευταία απογραφή. Έχουμε μια αισθητή μείωση του πληθυσμού ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που υπάρχει μεταξύ των νέων οι οποίοι συνεχώς σκέφτονται την φυγή προς το εξωτερικό.

Πολλά άλλα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε την σκυτάλη από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, γυρίζοντας όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε κάθε νομό της Ελλάδος, να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας, να βάλουμε τον πήχη ψηλά για να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Διότι η ανατροπή μπορεί να γίνει, αρκεί να το πιστέψουμε όλοι. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και πιστέψτε με το βλέπουμε στα χαμόγελα και στο βλέμμα των πολιτών όταν μιλάμε μαζί τους. Είναι αυτοί που μας δίνουν δύναμη να προχωρήσουμε και ήδη μάς το ζητάνε επιτακτικά.

Άρα πρέπει να δώσουμε τον μεγάλο αγώνα για την εξουσία μαζί με τον λαό, γιατί το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ιστορικά ότι ενδιαφέρεται για τις πολιτικές λύσεις των προβλημάτων, για την κοινωνία και όχι για τις καρέκλες. Διότι η πολιτική μας είναι για το μέλλον των παιδιών μας, των νέων ανθρώπων, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών, για την παιδεία, την υγεία, την εργασία. Έχουμε όραμα για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες.

* Ο Άλκης Παπαχρηστάκης είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής, αναπληρωτής του τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here