Σε συνεδριάσεις των Αγροτικών Συλλόγων και σε αντίστοιχες συσκέψεις στα χωριά του νομού μας, αποφάσισε να προχωρήσει ομόφωνα το ΔΣ της ΟΑΣΝΑ (Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας) προκειμένου να δώσει απάντηση στην απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει, στάση της κυβέρνησης, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και παραγόντων προς τους παραγωγούς της περιοχής μας.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι: «το τελευταίο διάστημα δόθηκαν τα ψίχουλα των 70 ευρώ ανά στρέμμα σε παραγωγούς Κλημεντίνης με μεγάλες αδικίες και αποκλεισμούς. Άρα η κυβέρνηση αυτά τα δύο χρόνια που παλεύουμε για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, σχεδίαζε πώς θα αποκοπούν όλο και περισσότεροι από αυτές τις ενισχύσεις-κοροϊδία.
Είναι η συνέχεια της ίδιας πολιτικής που εφαρμόστηκε και σε άλλες κατηγορίες παραγωγών, της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κοινής Αγροτικής Παραγωγής, της λογικής ότι δεν υπάρχουν λεφτό-δεντρα (αφού μας καταστρέφουν, μας κοροϊδεύουν κιόλας) για τους αγρότες και αντίστοιχα για τον εργαζόμενο λαό. Λεφτό-δεντρα όμως υπάρχουν για τις πολυεθνικές που συνέχεια μπουκώνουν με ένα σωρό εκατομμύρια σε ενισχύσεις, επενδυτικά προγράμματα, φοροαπαλλαγές. Λεφτό-δεντρα υπάρχουν για αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές. Για όλους αυτούς λεφτά υπάρχουν! Για εμάς που παράγουμε, υπάρχει η ρήτρα αναπροσαρμογής, τα ακριβά αγροτικά εφόδια, ο φόρος πετρελαίου, οι συντάξεις πείνας της αγροτιάς, η ασυδοσία εμπόρων και μεταποιητών.
Διεκδικούμε: Άμεση στήριξη των κτηνοτρόφων με γενναία επιδότηση ανά ζώο και στις ζωοτροφές για να ανακοπεί η γρήγορη εγκατάλειψη του επαγγέλματος. Ο ΕΛΓΑ να αποζημιώσει στο σύνολο των φυσικών αιτιών και καταστροφών με 100% χρηματοδότηση από το κράτος με έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση. Αντίστοιχα, και του φυτικού κεφαλαίου. Τιμές στους παραγωγούς με βάση το κόστος παραγωγής και προστασία του εισοδήματός τους από τους μεγαλεμπόρους. Κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής -αφορολόγητο πετρέλαιο και έργα ανάσας για τους παραγωγούς που θα μειώ- σουν το κόστος παραγωγής. Να υπάρξει άμεσα προγραμματισμός στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα για να αποφύγουμε τις οδυνηρές συνέπειες της επισιτιστικής κρίσης.
Απαντάμε στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ – Κυβερνήσεων και των κομμάτων που “πίνουν νερό” στο όνομα της ΚΑΠ, ενισχύοντας τους Αγροτικούς Συλλόγους μας. Δημιουργούμε νέους Αγροτικούς Συλλόγους για να ενισχύσουμε τον αγώνα μας και να καταφέρουμε να μείνουμε στον τόπο μας, να καλλιεργήσουμε τη γη μας, να εξασφαλίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας».

Υπογράφει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ