Εν αναμονή βρίσκεται ακόμα η σύνδεση Ανατολικών και Δυτικών Τζουμέρκων, ενταγμένη στο ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) από το 2017 με συνολικό προϋπολογισμό 9 εκατ. ευρώ.


Πρόκειται για τον δρόμο Καταρράκτης-Βουργαρέλι που είχε ενταχθεί διαδοχικά στα ΠΔΕ 2016 και 2017, ονοματισμένο σε δυο φάσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση επί γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, με υπουργό τον Χρήστο Σπίρτζη.
Ο «Τ» παρακολουθεί την εξέλιξή του από την πρώτη στιγμή και κάθε τόσο φαίνεται να προκύπτουν νέα εμπόδια. Πριν δυο χρόνια περίπου είχε σημειωθεί ότι απουσίαζε μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία εν τω μεταξύ συντάχθηκε και συμπλήρωσε τον φάκελο του έργου.
Σήμερα προκειμένου να εξετάσει την πορεία του, ο δήμαρχος Κεντρ. Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος (φωτο) επικοινώνησε με το υπουργείο Υποδομών, απ’ όπου έλαβε νεότερη ενημέρωση σύμφωνα με την οποία ο φάκελος δεν είναι πλήρης.
«Χρειάζονται υπεύθυνες δηλώσεις από ορισμένους ιδιοκτήτες στην περιοχή που να αναφέρουν ότι αποδέχονται την κατασκευή του έργου και πως θα λάβουν την αποζημίωσή τους όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης», μας επισήμανε μετά την ενημέρωση που έλαβε ο κ. Χασιάκος.
Την συγκέντρωση των υπεύθυνων δηλώσεων των ιδιοκτητών πρέπει να κάνει ο Δήμος και να τις συμπεριλάβει στο φάκελο του έργου, ώστε να μπορεί να προχωρήσει η δημοπράτησή του. «Δεν μου είπαν ότι υπάρχει κάποια άλλη εκκρεμότητα. Αυτό μόνο χρειάζεται και φυσικά απαιτείται πολιτική βούληση για την δημοπράτηση του έργου», επισήμανε ο δήμαρχος.
Θα συμφωνήσουμε μαζί του περί πολιτικής βούλησης. Διότι αν μετά και τις υπεύθυνες δηλώσεις τον ενημερώσουν πως κάτι ακόμα λείπει από το φάκελο…τότε θα είναι βέβαιο ότι δεν θέλουν να… ζυμώσουν και το ρίχνουν ολημερίς στο κοσκίνισμα. ΒΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ