Τις βασικές αρχές του προγράμματος «Νέοι Αγρότες» παρουσίασε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας Ν.Δ. κ. Γιώργος Στύλιος, σε σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Διώνη του Δήμου Αρταίων.


Ο κ. Στύλιος, χαρακτήρισε την εκδήλωση «πιλότο», καθώς είναι επιδίωξη του ΥπΑΑΤ να αποτελέσει την πρώτη από μια σειρά σχετικών ημερίδων ενημέρωσης για το Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών και στην υπόλοιπη χώρα. Η μεγάλη προσέλευση του κοινού αποτέλεσε απόδειξη του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος των νέων της Άρτας για το Πρόγραμμα.
Ο Υφυπουργός επισήμανε τον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα και την ηλικιακή ανανέωση του δυναμικού του. Τόνισε, ότι η είσοδος των νέων στο επάγγελμα είναι καθοριστικής σημασίας για τη μετάβαση στην εποχή της καινοτομίας και της εξειδίκευσης στον πρωτογενή τομέα. Για το σκοπό αυτό το Υπουργείο χρηματοδοτεί προγράμματα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών (Γεωργικοί Σύμβουλοι) και επιμόρφωσης από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Ο κ. Στύλος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με προγράμματα, όπως αυτό των Νέων Γεωργών, δίνουμε μία διέξοδο απασχόλησης στη νέα γενιά της πατρίδας μας. Στηρίζουμε, εμπράκτως, τον αγροδιατροφικό τομέα, προχωρώντας στην ηλικιακή ανανέωση των απασχολουμένων σε αυτόν.
Βοηθούμε έτσι και τις αγροτικές οικογένειες να δώσουν τη σκυτάλη στις νέες γενιές. Κάναμε πράξη τον αρχικό μας σχεδιασμό, επιταχύνοντας τις διαδικασίες για την αξιολόγηση του προγράμματος σε λιγότερο από έξι μήνες -όταν παλαιότερα απαιτούνταν 9-14 μήνες. Επιπλέον, οι αιτήσεις και η αξιολόγησή τους, έγιναν με ηλεκτρονικό τρόπο. Καταργήσαμε τον φυσικό φάκελο, μειώσαμε τη γραφειοκρατία».
Στη συνέχεια, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, παρουσίασαν λεπτομερώς τα στάδια και τα χαρακτηριστικά του προγράμματος, δίνοντας χρηστικές συμβουλές για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι της περιοχής της Άρτας όπως και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ