Εντονη κριτική στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αργιθέας για την απόφασή του να γνωμοδοτήσει υπερ του φράγματος Αυλακίου στον Αχελώο, ασκεί η Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία και ανάδειξη της Κοιλάδας Αχελώου.


Η εν λόγω Πρωτοβουλία επισημαίνει ότι το Συμβούλιο αγνόησε το σύνολο των δημοτών που αρνούνται να πνιγούν οι περιουσίες τους, χωρίς καμία διαβούλευση των Επιτροπών του Δήμου. «Άβουλοι και μοιραίοι αντάμα -τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση- ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν και ευρέθησαν ελειποβαρείς, μπροστά στο καθήκον και το συμφέρον των δημοτών τους, πλήν δύο ή τριών ψυχωμένων συμβούλων που καταψήφισαν σώζοντας την τιμή τους. Μπράβο στο θάρρος τους να ορθώσουν το ανάστημά τους στην απόφαση αυτή. Αυτούς θα γράψει η ιστορία της Αργιθέας.
Υποτελείς…
Με το δόγμα της υποτέλειας, της ενδοτικότητας και της εξυπηρέτησης συμφερόντων οδηγό, συμπολίτευση και αντιπολίτευση χέρι-χέρι, συναίνεσαν στο έγκλημα, αγνοώντας παντελώς τις καταστροφικές συνέπειες του έργου στην Αργιθέα και στην Τετραφυλία.
Μπορεί η απόφαση αυτή να ελήφθη κάτω από την πίεση της οργής των θιγόμενων από το έργο Αργιθεατών που με αποφάσεις και υπομνήματα τάχθηκαν κατά, αλλά εκπρόθεσμη και κατόπιν της απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας που γνωμοδότησε ήδη θετικά δείχνει την καθεστωτική και αυταρχική νοοτροπία που έχει επιβληθεί στην Αργιθέα με την αρχή ενός ανδρός, αγνοώντας παντελώς την γνώμη των δημοτών του. Για πόσα ανταποδοτικά αξίζει να πνίξετε τους δημότες σας και τους γειτόνους σας; Προς τι αυτή η μεγάλη εμμονή μ’ αυτό το ίδιωτικό έργο;
Κάτι σάπιο
Δείχνει, όμως, και έναν αδύναμο κρίκο εξουσίας που αποζητά την ασφάλεια της συλλογικής απόφασης για να καλυφθεί. Δείχνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της…Αργιθέας και θα φανεί! Αυτή την κατάπτυστη απόφαση θα την προσβάλουμε όπως προσβάλαμε και του Αγοραστού. Το ίδιο ελπίζουμε να πράξουν και οι Αργιθεάτες.
Να είναι σίγουροι πάντως ότι ο λαός της Αργιθέας και η ιστορία θα τους κρίνει. Εμείς τους έχουμε ήδη καταδικάσει και συνεχίζουμε τον αγώνα για να αποτραπεί η καταστροφή της Κοιλάδες του Αχελώου.
Άλλωστε καιρό τώρα τις γνωρίζαμε άριστα τις προθέσεις τους και τις μεθοδεύσεις και τα είχαμε καταγγείλει. Συνδέεται άμεσα και με την απουσία ανακοίνωσης του Δικτύου Πίνδος που 25 μέρες τώρα δεν φαίνεται πουθενά…
Το ποτάμι δεν είναι δικό σου
Ευτυχώς που οι Αργιθεάτες πλέον κατάλαβαν καλά τι παίζεται και έχουν ξεσηκωθεί. Να δούμε τώρα ποιος θα σταματήσει αυτή τη λαϊκή οργή. Μα τόση αναλγησία έπεσε στην Αργιθέα που έχουν χάσει κάθε μέτρο λογικής πάνω στον πανικό τους;
Κύριε δήμαρχε Αργιθέας, μην ξεχνάς ότι το ποτάμι δεν είναι δικό σου για να κάνεις κουμάντο… Έχουν κι άλλοι να κάνουν που τους αγνόησες παντελώς.
Η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα απάντησαν από καιρό τώρα με απανωτά και βροντερά ΟΧΙ και τους αγνόησες. Βγάλε τις ωτοασπίδες να τα ακούσεις. Αν θέλεις φράξτο το μισό ποτάμι μέχρι τον ουρανό (και πάλι λίγο θα είναι) και δώστε το υπόλοιπο να το κάνουν φράγμα αφού τόσο ονειρεύεσαι λίμνες. Αν ανυπομονείς τόσο έρχεται και η λίμνη Συκιάς. Αξιοποίησέ την και άφησέ μας ήσυχους.
Προχωράμε ενωμένοι
Μαζί με τους άμεσα θιγόμενους Αργιθεάτες που δεν δέχονται να παραδώσουν τις περιουσίες τους βορά των συμφερόντων με τις ευλογίες του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας, θα προχωρήσουμε ενωμένοι, και με το δίκιο που είναι με το μέρος μας θα υπερασπιστούμε τον τόπο μας. Αυτοί που συναίνεσαν στο έγκλημα θα μείνουν για πάντα “άβουλοι και μοιραίοι αντάμα”».
Για την Πρωτοβουλία Πολιτών υπογράφει
ο πρόεδρος της Αδελφότητας
Πηγιωτών Χρήστος Β. Καπερώνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ