Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, σχετικά με τα προβλήματα στην λειτουργία των ΕΛΤΑ από τις απολύσεις των συμβασιούχων και για την επείγουσα ανάγκη για την αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας του Ταχυδρομικού Γραφείου Αγνάντων Άρτας, κατέθεσε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ.


Ο Χρήστος Γκόκας (φωτο), αναφερόμενος στο εν λόγω τοπικό υποκατάστημα σημειώνει ότι έχουν προκύψει πολύ μεγάλα προβλήματα, αφού το Ταχυδρομικό αυτό Γραφείο, εξυπηρετεί ένα σύνολο ορεινών χωριών του Δήμου Κεντρ. Τζουμέρκων που ξεπερνούν τις 14 τοπικές κοινότητες και συνολικά 35 οικισμούς. Όπως υπογραμμίζει, διαθέτει μόνο έναν μόνιμο υπάλληλο, ενώ πριν λίγο καιρό καταργήθηκε η δεύτερη οργανική θέση που υπήρχε. Μέχρι τέλος Απριλίου παρείχε τις υπηρεσίες του ένας ακόμα υπάλληλος, με σύμβαση έργου, η οποία δεν ανανεώθηκε και έτσι λειτουργεί με ένα μόνο υπάλληλο, ο οποίος μάλιστα αναμένεται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί. Ταυτόχρονα αναφέρει ότι ο υπάλληλος αυτός εργάζεται δύο μέρες την εβδομάδα στο Γραφείο, το οποίο τις υπόλοιπες τρεις παραμένει κλειστό για να γίνουν διανομές στα υπόλοιπα χωριά και οικισμούς, με αποτέλεσμα να μην παρέχονται μια σειρά υπηρεσιών που χρειάζονται οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της περιοχής, που πολλές φορές μάλιστα μετακινούνται, και με μεγάλο κόστος, και χωρίς αποτέλεσμα.
Επιπρόσθετα, τονίζει ότι η εξυπηρέτηση κατοίκων και επιχειρήσεων στην μειονεκτική αυτή περιοχή με τις άγονες ορεινές γραμμές, αφορά στη διανομή περίπου 500 συντάξεων, ΙΚΑ και ΟΓΑ και άλλων περίπου 200 συντάξεων που καταβάλλονται μέσω της Τράπεζας Eurobank, όπως και στην διαχείριση παλιών λογαριασμών Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, εισφορών ΕΦΚΑ, εξόφληση δόσεων στην Εφορία, καταβολή επιδομάτων κλπ, συναλλαγές που αυξάνονται κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ