Τελικά, η χαμένη ευαισθησία της Τροχαίας Ανατολικής Πελοποννήσου βρέθηκε στην…Άρτα! Η περιπέτεια του Δ.Τ. (που περιγράφεται στο σχετικό ρεπορτάζ) έληξε με την άμεση παρέμβαση ολόκληρου του αστυνομικού τμήματος και ιδιαιτέρως της διευθύντριας Τροχαίας Βασιλικής Ρομοσιού.


Παρέμβαση απόλυτα νόμιμη, ειλικρινής και επιβεβλημένη. Και ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που όχι μόνο διασώζουν αλλά τελικά εξωραΐζουν το κάποιες φορές απεχθές πρόσωπο της Τροχαίας. Να σημειώσω ότι η Τροχαία δεν είναι μια οποιαδήποτε υπηρεσία. Είναι αυτή που εκπέμπει την δημόσια εικόνα ολόκληρης της Αστυνομίας καθώς καθημερινά οι πολίτες έρχονται σε επαφή με τους αστυνομικούς της.
Είναι οι άνθρωποι που σε κρύο και ζέστη στέκουν ώρες ολόκληρες για να ανοίξουν δρόμους και να βελτιώσουν τις συνθήκες οδικής ασφάλειας. Και βέβαια, συχνά ακούνε τα σχολιανά τους για τις ανεπάρκειες των δρόμων, το διαλυμένο οδικό δίκτυο, την πυκνή κυκλοφορία. Η Τροχαία θεωρείται από τις πλέον δύσκολες και απαιτητικές υπηρεσίες και η εικόνα της εμφανίζεται και αξιολογείται ακόμη και στο πιο κακοτράχαλο σοκάκι…
Φυσικά και δεν είναι όλοι έτσι, φυσικά και δεν αντιμετωπίζουν πάντα με την προσήκουσα συμπεριφορά τον πολίτη. Όμως οι νέοι άνθρωποι- τα νέα παιδιά που στελεχώνουν αυτές τις υπηρεσίες έχουν αντίληψη του χώρου, του χώρου και της κατάστασης της ελληνικής κοινωνίας και του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν ενσυναίσθηση. Και αν δεν υπήρχαν, η Ελληνική Αστυνομία έπρεπε να τους εφεύρει. Διότι στην εποχή της ακραίας φτώχειας και της έντονης πίεσης οι πολίτες μπορεί να κάνουν και αλλόκοτα πράγματα. Να είναι και προκλητικοί και αυθάδεις γιατί ενίοτε στην όψη του αστυνομικού βλέπουν το στυγνό πρόσωπο της εξουσίας.
Όμως, στο τέλος της μέρας και μετά από ένα μάθημα ηθικής, αξιοπρέπειας και επαγγελματισμού, σχεδόν όλοι αντιλαμβάνονται το λάθος τους και την υπερβολή τους. Η κ. Ρομοσιού, έδειξε στον ταλαίπωρο Δ.Τ. ότι δεν είναι όλοι ίδιοι- δεν είναι όλα μαύρα.
Και δεν είναι μόνο αυτή η περίπτωση για την εξαγωγή συμπεράσματος και αξιολόγησης. Η φήμη της τρέχει γρήγορα και απλώνεται διαρκώς: Αποτελεσματική και δίκαιη, αξιοπρεπής και ανθρώπινη. Όντως, η ευαισθησία είναι γένους θηλυκού. ΚΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here