«Ανάστατοι -επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη- είναι οι παραγωγοί μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη της περιοχής μας, καθώς πολλοί από αυτούς δεν εντάχθηκαν στην ενίσχυση των 70 ευρώ ανά στρέμμα για το 2020, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης».


«Το χειρότερο, όμως -προσθέτει- είναι ότι όσοι τελικά κατάφεραν να είναι δικαιούχοι, είδαν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ όσα περίμεναν, αφού η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτόματο συμψηφισμό με την επιστρεπτέα προκαταβολή που είχαν πάρει πριν δυο χρόνια, παρότι έχει εξαγγελθεί ότι θα υπάρξει ρύθμιση για την επιστροφή της.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος φυσικά έλαβε ο ίδιος το σύνολο της επιδότησης των 8.500 ευρώ ως αγρότης, δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις της απέναντι στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και, αντί να τους στηρίξει, όπως θα όφειλε, ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο που παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και στο κόστος παραγωγής, τους τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια, επιτείνοντας την δυσχερή κατάσταση στην οποία ήδη βρίσκονται».
Κριτική ασκεί παράλληλα και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή Άρτας της ΝΔ Γιώργο Στύλιο, αναφέροντας: «Όταν ανακοίνωνε πως άνοιξε η ειδική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταβολή ενισχύσεων στους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη, το είχε χαρακτηρίσει ως “Μία καλή είδηση για την Άρτα και την Ήπειρο”.
Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, ωστόσο, έχουν από καιρό αντιληφθεί ότι η καλή είδηση θα έρθει μόλις ο κ. Μητσοτάκης αποδράσει μέσω των πρόωρων εκλογών και μία προοδευτική διακυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, θα αναλάβει, για ακόμα μία φορά, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ