ΜΠΟΡΕΙ τόπος διαμονής να ήταν η Αθήνα για τον καταγόμενο από την Άρτα Μάξιμο Μπόλα, όμως διατηρούσε στενούς δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα, με τους συμπατριώτες του και κυρίως με τους συντρόφους του.


Ο Μάξιμος Μπόλας έφυγε επίσης αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών και μάλιστα με διαφορά λίγων ωρών από τον Δημήτρη Γρέβια, με την δυσάρεστη είδηση να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του σε έκταση στο νοσοκομείο Άρτας.
Την πολιτική του δράση ξεκίνησε από τις τάξεις του ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Όντας υπουργός της κυβέρνησης του εν λόγω κόμματος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Μάξιμος Μπόλας ήταν απ’ αυτούς που στελέχωσαν το γραφείο του. Όταν έγινε η αποχώρηση της «Αριστερής πτέρυγας» ήταν από κείνους που συστρατεύθηκαν με την ΛΑΕ.
Ταχυδρομικός στο επάγγελμα δραστηριοποιήθηκε έντονα στον συνδικαλιστικό χώρο και παράλληλα διακρίθηκε για τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Παιδί του Παντοκράτορα, σύντροφοί του μάς μεταφέρουν ότι τις άδειές του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες περνούσε στο αγαπημένο του Μενίδι. Η κηδεία τελέστηκε την Δευτέρα στο ναό του Παντοκράτορα και ανάμεσα στους άλλους το τελευταίο αντίο είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αφήνει πίσω του δύο παιδιά. Να είναι ελαφρύ το χώμα της Αρτινής γης που τον σκεπάζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ