ΜΑΣ αιφνιδίασε δυσάρεστα ο Δημήτρης Γρέβιας. Έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά σε ηλικία 66 ετών, προκαλώντας οδύνη στην οικογένειά του και μεγάλη θλίψη σε συντρόφους, φίλους, γνωστούς, σ’ όλη την Αρτινή κοινωνία.


Άνθρωπος πάντοτε με το χαμόγελο, ήρεμος, ευχάριστος στις παρέες, έντονα κοινωνικός, μα προπαντός πολιτικοποιημένος δίνοντας μάχες από τον χώρο της Αριστεράς έως την τελευταία στιγμή. Ξεκίνησε νέος την πολιτική του δράση από τις γραμμές του ΚΚΕ μ-λ, αργότερα εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας μετέπειτα να πορευτεί με την ΛΑΕ (Λαϊκή Ενότητα), της οποίας αποτέλεσε στέλεχος.
Ο Δημήτρης μετείχε ενεργά στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες χωρίς να λείψει ποτέ από κανένα προσκλητήριο. Τον συναντήσαμε στην Μεσούντα σε εκδηλώσεις προς τιμή του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, στις πορείες κατά των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, στα εργατικά συλλαλητήρια, στις κινητοποιήσεις για την αναβάθμιση των δωρεάν υπηρεσιών υγείας, παντού.
Οι αναρτήσεις συντρόφων και φίλων του στο διαδίκτυο είναι συγκινητικές, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή με επικεφαλής την δημοτική σύμβουλο Λίτσα Κιτσαντά, κάνοντας λόγο για «εντελώς αναπάντεχο γεγονός…» όσον αφορά τον θάνατό του. Κοινός παρονομαστής όλων η δυσάρεστη έκπληξη που δοκίμασαν και ο ανείπωτος πόνος που ένιωσαν.
Στο ύστατο χαίρε την Κυριακή το απόγευμα, στο ναό του Παντοκράτορα, ήταν όλοι εκεί και μεταξύ των άλλων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος παρέμεινε στην Άρτα για την κηδεία του Μάξιμου Μπόλα που «έφυγε» με διαφορά ωρών από τον Δημήτρη.
Τον επικήδειο τον οποίο συνέγραψε ο φιλόλογος Δημήτρης Σταμούλης εκφώνησε ο Μπάμπης Πεσλής, ενώ πρέπει να πούμε ως προς αυτό ότι αποτέλεσε τρόπον τινά και μια συλλογική δουλειά από τους συντρόφους του. Σε κάθε περίπτωση ήταν συγκλονιστικός.
Άξιον επίσης να σημειωθεί είναι ότι ο Δημήτρης Γρέβιας ήταν στενός φίλος με τον αείμνηστο Γιάννη Μπανιά, πάλαι ποτέ γραμματέα της ΑΚΟΑ. Δυστυχώς, ο Δημήτρης δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, θα μείνει όμως στη μνήμη μας «με το χέρι υψωμένο για το δίκιο…», όπως πολύ εύστοχα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή. Θα τον θυμόμαστε πάντα.
Βασίλης Παππάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ