ΠΛΗΡΗΣ ημερών αποδήμησε εις Κύριον ο Ανδρέας Δ. Τσέτης, καθηγητής χειρουργικής, του οποίου η προσφορά στην υγεία ήταν μεγάλη.


Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 95 ετών στην Άρτα όπου ζούσε εδώ και αρκετά χρόνια. Για μας οι στιγμές κατά τις επισκέψεις του στα γραφεία της εφημερίδας ήταν πράγματι ξεχωριστές. Πέραν της ιατρικής επιστήμης που υπηρέτησε με συνέπεια, πάθος και τηρώντας πιστά τον όρκο του Ιπποκράτη, υπήρξε ολόκληρος μια ζωντανή ιστορία.
Οι αφηγήσεις του για τον τριήμερο βομβαρδισμό της πόλης Απρίλιο του 1941 ήταν συγκλονιστικές. Έζησε παιδί εκείνο το «μαύρο» Πάσχα κι απ’ ότι αντιληφθήκαμε το γεγονός αυτό τον σημάδεψε για ολόκληρη τη ζωή του. Ο τρόμος φαίνονταν ωσάν να μην έφυγε ποτέ.
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τον ακούγαμε, εν τω μεταξύ, να μας μιλάει για την χειρουργική, αλλά και την χαρά που ένιωθε με τις αποτελεσματικές επεμβάσεις που άγγιζαν σχεδόν το απόλυτο. Ιδιαίτερη ήταν η ικανοποίησή του όταν Αρτινοί έφευγαν από δω προκειμένου να πάνε στην Αθήνα, καθώς εμπιστεύονταν τις γνώσεις και τα… χέρια του.
Από τους τελευταίους μιας άλλης εποχής ο Ανδρέας Ν. Τσέτης εγγράφεται στο τοπικό πάνθεον της ιστορίας ως Αρτινολάτρης, που συνάμα μέσω της επιστήμης του έκανε γνωστή την πόλη και το νομό σ’ όλη την Ελλάδα. Είναι από τα τέκνα της Άρτας που μόνο υπερήφανοι μπορούμε να νιώθουμε. Αιωνία του η μνήμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ