«Το 2021 συνεχίσαμε το πολύ μεγάλο έργο που επιτελείται στην Περιφέρεια Ηπείρου», ανέφερε στον απολογισμό του, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς.


«Βασικές μας προτεραιότητες -τόνισε- ήταν η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης με έργα υποδομών, η κοινωνική μέριμνα και η αλληλεγγύη, η άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών…
…Παρά τις ελλείψεις προσωπικού, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας διεκπεραίωσαν με απόλυτη επιτυχία το πολύ σημαντικό έργο τους. Στον τομέα των υποδομών, ολοκληρώθηκε μεγάλος αριθμός μικρών και μεγάλων έργων και μελετών και έχουν δημοπρατηθεί πολλά έργα. Δώσαμε έμφαση στην ασφάλεια του οδικού δικτύου, καθώς επίσης και στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Άρτας.
Ασφαλτοστρώθηκαν πολλά χιλιόμετρα του επαρχιακού οδικού δικτύου. Διαγραμμίστηκαν, επίσης, πολλά χιλιόμετρα του επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητάς μας και τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας και σήμανση. Υλοποιούνται έργα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού μας πλούτου, όπως οι συνεχείς καθαρισμοί της κοίτης του Αράχθου για την προστασία του Ιστορικού γεφυριού και τα έργα συντήρησης σε πολλούς ναούς μεγάλης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας.
Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους. Κάνουμε συνεχώς παρεμβάσεις και έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει είτε τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, είτε τους αρμόδιους φορείς, προτείνοντας λύσεις για τον αγροτικό τομέα.
Στον τομέα της πολιτικής προστασίας έγιναν καθαρισμοί δρόμων μετά από καταπτώσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και άμεση επέμβαση καθαρισμού λόγω χιονοπτώσεων, όποτε κρίθηκε απαραίτητο. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας διεκπεραίωσε μεγάλο αριθμό υποθέσεων, καθώς και προγραμμάτων ενισχύσεων και αγροτικής ανάπτυξης.
Η Διεύθυνση Υγείας συμμετείχε στην εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του covid. Η ΠΕ Άρτας προμηθεύτηκε και κατόπιν παραχώρησε στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, ISOBOX ώστε να διενεργεί rapid test για τον έλεγχο της πανδημίας. Η Διεύθυνση Ανάπτυξης υλοποίησε μεγάλο αριθμό ελέγχων και επιβολής διοικητικών μέτρων και προστίμων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, με στόχο την προστασία των καταναλωτών. Στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών βασική προσπάθειά μας ήταν η εδραίωση μίας φιλικής προς τον πολίτη εξυπηρέτησης. Συνεχίζουμε εντατικά τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση του μεγάλου έργου για την ΠΕ Άρτας, την κατασκευή του Διοικητηρίου. Το 2021 ήταν η 2η δύσκολη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη μας κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για τη εμπιστοσύνη του, την συνεργασία του και την υποστήριξή του στο έργο μας. Με την καθοδήγησή του, προχωρούμε δίνοντας λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στην Άρτα. Ευχαριστώ θερμά τους περιφερειακούς συμβούλους, για την επικοινωνία μας και την συνεργασία μας. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους εργαζόμενους στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η προσφορά τους είναι πολύ μεγάλη και γίνεται μεγαλύτερη λόγω της έλλειψης προσωπικού και πολυτιμότερη λόγω της πανδημίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here