Με την ένταση της απόλαυσης, δεκατέσσερις ομάδες από διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα λαμβάνουν μέρος αυτές τις μέρες σε ένα τουρνουά που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων. Το ονόμασαν «εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ». Εμείς θα το λέμε τουρνουά γιατί δεν πρόκειται περί πρωταθλητισμού, όπως τον γνωρίζουμε. Οι αγώνες διεξάγονται στα δύο κλειστά γυμναστήρια του Δήμου.

Βρεθήκαμε την περασμένη Τετάρτη στο κλειστό των Κωστακιών για να πάρουμε μια γεύση από την διοργάνωση και την αναμέτρηση δύο ομάδων. Είναι πραγματικά ένα στολίδι του κάμπου που διαμορφώνει ένα εκπληκτικό τοπίο αθλητισμού και άμιλλας. Άριστες οι εγκαταστάσεις του με λάμψη και απλοχωριά.

Η κερκίδα μας προσέφερε ανεκτίμητες εικόνες. Μικρά βλαστάρια με πλακάτ ζητωκραύγαζαν για τους γονείς τους: «μπράβο μπαμπά», «δυνατά», «κι άλλο καλάθι»… Κι αν ακολουθούσε τρίποντο, εκεί να δείτε χαρές και πανηγύρια! Στο παρκέ εργαζόμενοι αθλητές που σηκώθηκαν από τις καρέκλες των γραφείων τους, τα εμπορικά ή άλλους επαγγελματικούς χώρους για να υπηρετήσουν με το δικό τους τρόπο το άθλημα με χαρούμενα και γιορτινά πρόσωπα. Μια σπουδαία εμπειρία μέσα σε φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα. Μια απόδραση από την εργασιακή καθημερινότητα που βοηθά να ξεφύγει το μυαλό και το σώμα από αυτά που το κρατούν δέσμιο. Για τον φωτεινό πίνακα κανείς δεν έδειχνε να νοιάζεται ιδιαίτερα. Τους έφτανε που το ευχαριστιούνταν και κράτησαν τα οφέλη από τέτοιες δράσεις. Σίγουρος νικητής βγήκε το μπάσκετ και η διοργάνωση. Ο αγώνας τελείωσε ομαλά μέσα σε γλυκιά κούραση και πολλές αγκαλιές. Απέραντη η ικανοποίηση όλων των αθλητών και κάτω από ψυχική ευεξία έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο αγώνα.

Αξίζει να παρακολουθήσετε ένα από αυτά τα ιδιαίτερα παιγνίδια από τα οποία απουσιάζει η βία και το τυφλό οπαδικό πάθος. Απεναντίας, δηλώνει παρούσα η συντροφικότητα, η κοινωνικότητα, ο υγιής ανταγωνισμός και τα θετικά συναισθήματα.

Δημήτρης Ντάλας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ