Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Άρτας ο Βιοπαθολόγος-Εργαστηριακός Ιατρός, Πάνος Χριστοδούλου, σε επιστολή του προς τον «Τ» με αφορμή το ρεπορτάζ στο προηγούμενο φύλλο, αλλά και την επίσκεψη στο νοσηλευτικό ίδρυμα από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο.


Σημειώνει: «Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας “Ταχυδρόμος” υπήρχε το ρεπορτάζ για την επίσκεψη των δύο υπουργών της κυβέρνησης (κ. Στύλιος και κ. Γκάγκα) στο νοσοκομείο της Άρτας.
Στο ρεπορτάζ αυτό αναφέρεται πως και οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την πολύ καλή λειτουργία του νοσοκομείου και την ενίσχυσή του. Η πραγματικότητα όμως δυστυχώς είναι πως δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη των δύο υπουργών και την έκθεση των προβλημάτων από τους φορείς του ιδρύματος (Σύλλογο Εργαζομένων, τριμελή επιτροπή γιατρών, διευθυντές τμημάτων) όχι μόνο δεν υπάρχει καμία ενίσχυση του ΓΝ Άρτας, αλλά αντιθέτως το υπουργείο επιμένει να κόβει ακόμα και επικουρικές θέσεις (1 χειρουργού, 1 βιοπαθολόγου, 1 βιολόγου, 2 τεχνολόγων ακτινολογικού), που έχουν ζητηθεί (και θα καλύπτονται με λεφτά του νοσοκομείου) και οι δικαιολογίες κυμαίνονται από σκληρά γραφειοκρατικές έως σκληρά αυταρχικές που θυμίζουν άλλες εποχές, ενώ ούτε έχουν προχωρήσει οι κρίσεις ή οι προκηρύξεις για τις κενές οργανικές θέσεις.
Με αυτά τα δεδομένα θα ήταν καλύτερα οι δύο υπουργοί (όπως και η κυβέρνηση) να επικεντρωθούν στην έμπρακτη στήριξη του νοσοκομείου της Άρτας και της δημόσιας υγείας και όχι στην επικοινωνιακή πολιτική εντυπωσιασμού. Εκτός αν ο στόχος τους είναι το ΓΝ Άρτας να κλείσει ή να γίνει ένα Κέντρο Υγείας».
Υπογράφει ο Πάνος Χριστοδούλου, Βιοπαθολόγος/Εργαστηριακός Ιατρός, MSc Διοίκησης Μονάδων Υγείας, MSc Διατροφής, Τροφίμων και Μικροβιώματος, Υποψήφιος Διδάκτορας Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, PGCert Διαχείρισης κρίσεων στη δημόσια υγεία και ανθρωπιστικής απάντησης, μέλος τριμελούς επιτροπής γιατρών ΓΝ Άρτας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ