Εκλεψε τις εντυπώσεις στα Τρίκαλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμμενίτσας «Το Γαϊτανάκι». Μετά από δυο χρόνια μέτρων και καραντίνας, ανταποκρίθηκε με περισσή χαρά στην πρόσκληση συμμετοχής στην 8η Γιορτή Χορού στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω πόλη στις 16 Απριλίου.


Το χορευτικό τμήμα παρουσίασε χορούς της Ηπείρου, αποσπώντας το ηχηρό χειροκρότημα του κοινού και τους επαίνους των διοργανωτών. Υπό την ευθύνη και τον συντονισμό του χοροδιδάσκαλου Νίκου Τόλη, η πολυμελής αποστολή του Συλλόγου εκπροσώπησε όχι μόνον την Άρτα αλλά συνολικότερα την Ήπειρο, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με χορούς απ’ όλη την Περιφέρειά μας.
Στο πρόγραμμά τους ξεχώρισαν για τρεις διαφορετικούς λόγους: Αρχικά για την χάρη και την παράλληλη χαρά με την οποία όλα τα μέλη της αποστολής χόρεψαν μετά το μεγάλο διάστημα που απείχαν από κάθε διοργάνωση ένεκα της πανδημίας. Κατόπιν για τον συντονισμό με τον οποίο παρουσίασαν διαφορετικούς παραδοσιακούς χορούς και επιπλέον για την εξαιρετική τους ενδυματολογική εμφάνιση.
Κι αυτό διότι αξίζει να σημειωθεί πως μετά την υλοποίηση από τον Σύλλογο Ευρωπαϊκού Προγράμματος, μέσα από το οποίο εξασφαλίστηκε μια νέα πλήρης συλλογή με καινούριες παραδοσιακές φορεσιές (ανδρικές και γυναικείες), ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνισή τους. Δηλαδή για πρώτη φορά εμφανίστηκαν με τις νέες παραδοσιακές ενδυμασίες τους και χόρεψαν με τα νέα τσαρούχια που τις συνοδεύουν.
Ακόμα κι αυτά ήταν απάτητα έως σήμερα, παραμένοντας για δυο χρόνια τουλάχιστον στις ντουλάπες του Συλλόγου έως ότου η πανδημία βρεθεί σε αποδρομή και επιστρέψουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στη ζωή μας. Δικαίως, λοιπόν, ο πρόεδρος Σπύρος Παππάς, ο χοροδιδάσκαλος Νίκος Τόλης και όλα τα μέλη της αποστολής έλαμψαν από ικανοποίηση και έκλεψαν τις καρδιές όλων στα Τρίκαλα.
Συγχαρητήρια, πάντα τέτοια.
Βίκυ Καινούργιου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ