Μήνυση εναντίον της διευθύντριας του Ειδικού Σχολείου Άρτας που δάγκωσε 11χρονο μαθητή υπέβαλε η μητέρα του. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία, με την διευθύντρια να αναφέρει ότι προέβη σ’ αυτή την πράξη επειδή δεν μπορούσε να σταματήσει την επίθεση εναντίον της.

Η μητέρα του παιδιού προσέλαβε δικηγόρο ζητώντας την ποινική δίωξη της διευθύντριας του Ειδικού Δημοτικού για την πράξη της αυτή, ενώ παράλληλα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Όπως διατείνεται η διευθύντρια ο 11χρονος μαθητής που πάσχει από αυτισμό, επί σχεδόν 50 λεπτά ήταν επιθετικός, ότι την έπιασε από τα μαλλιά και επειδή δεν μπορούσε αλλιώς να τον ηρεμήσει, τον δάγκωσε στο πόδι προκειμένου να αποφύγει την επίθεση.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα βλέποντας το παιδί της όταν πήγε στο σπίτι με εκδορές και δαγκωματιά, ζήτησε εξηγήσεις από την διευθύντρια, η οποία αντέτεινε πως επειδή δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά αντιμετώπισε την επιθετικότητα με αυτό τον τρόπο. «Λειτούργησα αντανακλαστικά», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά η διευθύντρια. Από την πλευρά της η μητέρα δεν δικαιολόγησε την πράξη της.

Το γεγονός ότι αμύνθηκε μ’ αυτό τον τρόπο, επιβεβαιώνει και η μητέρα, η οποία όμως εκφράζει την απορία αλλά και την έντονη δυσαρέσκειά της για το πώς είναι δυνατόν μια δασκάλα να αμύνεται με τέτοιο βάναυσο τρόπο εναντίον ενός παιδιού 11 χρονών που πάσχει από αυτισμό.  Το παιδί, είπε, πηγαίνει στο ειδικό σχολείο οπότε οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής υποτίθεται ότι είναι άνθρωποι και πως έχουν σπουδάσει για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ