Αμφιβολίες το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές, αμφιβολίες τρελές.


Ο κυρ Λάμπρος, ο περιπτεράς, δεν τάπαιρνε τα γράμματα από μικρός. Που τον έχανες, που τον έβρισκες, πίσω απ’ το ξύλινο σαρακωμένο περίπτερο του πατέρα του να διαβάζει περιοδικά του καιρού του. Ο πατέρας του, δεν τον πίεζε καθόλου για το σχολείο, αφού ήταν αγράμματος ο καημένος. Ο Λάμπρος με απολυτήριο δημοτικού, ήταν ήδη πολύ μορφωμένος. Σαν να λέμε ο γραμματιζούμενος της οικογένειας.
Με το ‘να και με τ’ άλλο, ο Λάμπρος κληρονόμησε για δουλειά το περίπτερο, στο οποίο δουλεύει πάνω από 40 χρόνια τώρα. Κι αυτός με τη σειρά του, απ’ ότι καταλαβαίνω, προορίζει το περίπτερο για τον γιό του, τον Θοδωρή. Έχει κανείς από όλους εμάς κάποια αντίρρηση να συνεχίσει ο Θοδωρής την οικογενειακή δουλειά στο περίπτερο; Δεν νομίζω.
Μ’ αυτή ακριβώς τη λογική δουλεύει και εργάζεται και το πολιτικό – κομματικό προσωπικό της χώρας. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε το… περιπτεράκι τους. Κι αυτοί το διαφεντεύουν από γενιά σε γενιά. Από πατέρα σε γιο, σε εγγονό και πάει λέγοντας. Γιατί εσύ που μπορεί να μένεις στο Περιστέρι είσαι τελείως ελεύθερος να γίνεις ένας πολύ καλός ψυκτικός. Δεν κάνεις όμως να διαφεντεύεις τον λαουτζίκο. Γιατί ως γνωστόν «τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους κ@λους». Δεν είναι για τον καθένα.
Κι αν αυτά που σου γράφω, σου φαίνονται υπερβολικά, ας ρίξουμε μαζί μία ματιά. Όχι σε όλους, γιατί δεν μας φτάνει η εφημερίδα που κρατάς, αλλά στους πιο γνωστούς. Ο Μιλτιάδης Ι. Βαρβιτσιώτης είναι γιος του πρώην βουλευτή Ιωάννη Βαρβιτσιώτη και εγγονός του επίσης πρώην βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο Χρήστος Δήμας είναι γιος του πρώην βουλευτή και υποψήφιου για την προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας (2014) Σταύρου Δήμα. Ο Χρήστος Δήμας είναι σήμερα υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Έρευνας και Τεχνολογίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ ο πατέρας του Σταύρος Δήμας ήταν, πριν από 22 χρόνια, υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, σε μια άλλη κυβέρνηση Μητσοτάκη και τότε! Άκου να δεις συμπτώσεις !
Ο Σταύρος Καλογιάννης πήρε κληρονομιά την βουλευτική έδρα των Ιωαννίνων από τον πατέρα του, πρώην βουλευτή Ελευθέριο Καλογιάννη. Ομοίως ο Κώστας Καραγκούνης κληρονόμησε την βουλευτική έδρα Αιτωλοακαρνανίας από τον πατέρα του πρώην βουλευτή Ανδρέα Καραγκούνη. Ομοίως και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής κληρονόμησε τον μπαμπά Αχιλλέα Καραμανλή, η Όλγα Κεφαλογιάννη κληρονόμησε τον μπαμπά Ιωάννη Κεφαλογιάννη, ο Κώστας Σκρέκας κληρονόμησε τον μπαμπά Θόδωρο Σκρέκα, η Ζέττα Μακρή κληρονόμησε τον μπαμπά Μιχαήλ Μακρή, ο Δημήτρης Κούβελας κληρονόμησε τον μπαμπά Σωτήρη Κούβελα και ο Σίμος Κεδίκογλου κληρονόμησε τον μπαμπά Βασίλη Κεδίκογλου. Μόνο που ο μπαμπάς Βασίλης ήταν βουλευτής ΠΑΣΟΚ και όχι ΝΔ, αλλά σιγά τη διαφορά, εδώ που τα λέμε. Και φυσικά η Ντόρα και ο Κυριάκος κληρονόμησαν τον μπαμπά Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Και τώρα φυσικά ετοιμάζεται και ο νεαρός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αφού διορίστηκε από τον μπαμπά ως διαπιστευμένος κοινοβουλευτικός βοηθός του Ισπανού ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς. Και όλοι οι παραπάνω είναι μόνο οι πιο γνωστοί από την ΝΔ.
Ανέφερα μόλις 12 από τους 29 απευθείας γόνους της ΝΔ. Αν κοιτάξουμε προς ΠΑΣΟΚ μεριά, θα δούμε ως πιο γνωστούς κληρονόμους την Νάντια Γιαννακοπούλου, τον Χάρη Καστανίδη και φυσικά τον Γιώργο Παπανδρέου, του Ανδρέα, του Γεωργίου. Στον ΣΥΡΙΖΑ και στα υπόλοιπα κόμματα είναι 5-6 μόλις κληρονόμοι, γιατί δεν πρόλαβαν να κυβερνήσουν και πολύ. Αν τους δώσουμε χρόνο στην εξουσία, θα τα καταφέρουν κι αυτοί να μας γεμίσουν επαγγελματίες κληρονόμους.
Είναι όλοι τους κατάλληλοι γι’ αυτή τη «δουλειά»; Αμφιβάλω. Μήπως είναι όλοι τους κακοί γι’ αυτή τη «δουλειά»; Επίσης αμφιβάλω. Αλλά καθώς γεμίζεις κι εσύ Αμφιβολίες πολλές, Αμφιβολίες τρελές, μήπως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όλοι μας καλύτερα πού βάζουμε τον σταυρό μας όταν είμαστε μέσα στο παραβάν; Όπως σκεφτόμαστε και για την υπογραφή μας και για το άλλο.
Αθώος, λόγω Αμφιβολιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here