Κριτική για τον ανακαθορισμό της χωρικής αρμοδιότητας ορισμένων ΔΟΥ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μετά από σχετική απόφαση του διοικητή της, άσκησε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.


Ο Χρήστος Γκόκας τονίζει ότι «η απόφαση είναι εκτός λογικής, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρία στους πολίτες πολλών περιοχών, μεταξύ των οποίων και της Άρτας».
«Η απόφαση αυτή -προσθέτει- αναγκάζει τους φορολογούμενους πολίτες και επιχειρήσεις, να μετακινούνται σε αποστάσεις έως και 60 χιλιομέτρων για ορισμένα χωριά της Άρτας που έχουν Ταχυδρομικό Κώδικα Φιλιππιάδας».
Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρει τα χωριά Αμμότοπος, Καμπή, Χανόπουλο, Αμπέλια Αμμοτόπου, Παντάνασσα, Στρογγυλή, αφού θα υπάγονται φορολογικά και θα εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ Πρέβεζας, και μάλιστα όταν για όλες τις άλλες υποθέσεις τους και συναλλαγές με τη Δημόσια Διοίκηση απευθύνονται στις αντίστοιχες υπηρεσίες στην Άρτα.
«Η απαράδεκτη αυτή απόφαση θα πρέπει να ανακληθεί» αναφέρει ο κ. Γκόκας και προσθέτει: «Στην εποχή της τεχνολογίας υπάρχουν πολλοί περισσότεροι και πιο πρακτικοί τρόποι για να λυθούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν με τους Ταχυδρομικούς Κώδικες. Γιατί πχ να μην αλλάξουν οι Ταχυδρομικοί Κώδικες κάποιων περιοχών;
Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η κυβέρνηση φροντίζει για την συνεχή απαξίωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών μέσω των ΕΛΤΑ, τις οποίες κατά βάση εξυπηρετούν οι Ταχυδρομικοί Κώδικες.
Είμαι αντίθετος στην εφαρμογή αυτής της απόφασης, που προκαλεί εύλογα αγανάκτηση στους πολίτες αυτών των περιοχών, και στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών θα αναδείξω αυτό το σοβαρό ζήτημα και την αναγκαιότητα να μην εφαρμοστεί αυτή η απόφαση».
Για το θέμα ο Χρ. Γκόκας κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ