Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση της Ένωσης Φοροτεχνικών-Ελευθέρων Επαγγελματιών Άρτας-Φιλιππιάδας στην απόφαση της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) για εξυπηρέτηση στο εξής κατοίκων χωριών της Άρτας από την ΔΟΥ Πρέβεζας.


Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ ως κριτήριο ελήφθη ο ταχυδρομικός κώδικας, επομένως σε όσα χωριά του νομού μας είναι 48200, οι συναλλασσόμενοι καλούνται να απευθύνονται πλέον στον γειτονικό νομό.
Σημειώνει η ΕΦΕΕ Άρτας-Φιλιππιάδας: «Στις 28 Απριλίου ενημερωθήκαμε με Δελτίο Τύπου από την ΑΑΔΕ ότι θα ισχύσει από 6 Μαΐου 2022 και θα ολοκληρωθεί έως 19 Σεπτεμβρίου 2022 ο ανακαθορισμός της χωρικής αρμοδιότητας ορισμένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (ΓΔΦΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Η αλλαγή στις χωρικές αρμοδιότητες γίνεται ώστε η περιοχή δικαιοδοσίας κάθε Ταχυδρομικού Κωδικού να ανήκει εξ ολοκλήρου σε συγκεκριμένη ΔΟΥ και να μη μοιράζεται σε δύο ή περισσότερες.
Ενώ, λοιπόν, περιμέναμε απλά να επιβεβαιώσουμε πως στη ΔΟΥ Άρτας θα υπάγονται στο εξής οι Τοπικές Κοινότητες Αγνάντων και Κτιστάδων Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, σε συνέχεια της απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ, δυστυχώς, διαπιστώνουμε άλλα προβλήματα που δημιουργεί η συγκεκριμένη απόφαση στην περιοχή της Άρτας και σίγουρα το ίδιο θα ισχύει και για άλλες περιοχές στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα μια μεγάλη περιοχή του νομού Άρτας που περιλαμβάνει αρκετά χωριά όπως ενδεικτικά η Καμπή, ο Αμμότοπος, τα Αμπέλια Αμμοτόπου κλπ που έχουν ως ταχυδρομικό κώδικα (ΤΚ) τον 48200 που είναι αυτός της Φιλιππιάδας, μετακινούνται στην Πρέβεζα. Τα χωριά αυτά βρίσκονται σε ακτίνα έως 10 χιλιομέτρων από το κτίριο της ΔΟΥ Άρτας».
Με επιστολή προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ, η Ένωση επισημαίνει: «Με την απόφασή σας αυτή στέλνετε τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις της περιοχής Άρτας στη ΔΟΥ Πρέβεζας σε απόσταση 60 χιλιομέτρων. Επίσης, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα αφορά το ορεινό χωριό του νομού μας Μελισσουργοί που λόγω ΤΚ 44001 μεταφέρεται στη ΔΟΥ  Ιωαννίνων.
Η πραγματικότητα, λοιπόν, απέχει πολύ από τον παραπάνω σχεδιασμό. Υπάρχουν παθογένειες με τους ταχυδρομικούς κώδικες που σίγουρα πρέπει να λυθούν και να απεικονίζουν γεωγραφικά σωστά που ανήκει κάθε περιοχή, αλλά τα δεδομένα είναι άλλα. Πρώτα πρέπει να ενταχθούν στους σωστούς ΤΚ οι περιοχές και μετά να εφαρμοστεί αυτή η ανακατανομή.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι με τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η παραπάνω απόφαση σε καμία περίπτωση δεν θα εκπληρώνει τον σκοπό για τον οποίο αποφασίσατε την εφαρμογή της που είναι η διαρκής αναβάθμιση της λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων (όπως αναφέρετε στο Δελτίο Τύπου) αλλά τουναντίον θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρία.
Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει αναστολή της παραπάνω απόφασης μέχρι την ορθή απεικόνιση του Ταχυδρομικού Κώδικα κάθε περιοχής τουλάχιστον στα λειτουργικά συστήματα της ΑΑΔΕ».
Υπογράφουν από κοινού ο πρόεδρος Γεώργιος Θεοδόσης, η αντιπρόεδρος Μαρία Κονταξή, ο γραμματέας Εύδοξος Καραπέτσης, η ταμίας Αργυρώ Γρίβα και το μέλος Χρήστος Χουλιάρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ