Ηχηρή είναι η απάντηση του πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλου Αλμπάνη αναφορικά με την πρόταση του Ιόνιου Πανεπιστημίου για την μεταφορά του Τμήματος Μουσικών Σπουδών από την Άρτα στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη, ύστερα από πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας.


Με δήλωσή του στον «Τ» όχι μόνο απορρίπτει την αξίωση του Ιόνιου Πανεπιστημίου αλλά περνά και στην… αντεπίθεση, κλείνοντας οριστικά κάθε συζήτηση σε μια τέτοια προοπτική.
Ανάλογη αναμένεται να είναι και η απάντηση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Μουσικών, με τον κοσμήτορα Αθανάσιο Τρικούπη να επισημαίνει επίσης προς την εφημερίδα μας ότι «δεν μπορεί να υπάρχει καμία συζήτηση για απορρόφηση ενός τμήματος με τόσο μεγάλη δυναμική από ένα μικρότερο».
Αναφέρει στην δήλωσή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Καμία συζήτηση. Είναι πολύ αστείο ένα τμήμα με προβλήματα να θέλει να ενσωματώσει κάποιο άλλο που εξελίσσεται υποδειγματικά. Μάλλον το αντίστροφο θα έπρεπε να συμβεί. Αν, λοιπόν, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Κέρκυρας αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας, πολύ ευχαρίστως να το απορροφήσουμε, ενσωματώνοντας και το προσωπικό και τις υποδομές. Τελεία και παύλα».
Ο Αθανάσιος Τρικούπης επισήμανε προς τον «Τ» ότι άμεσα η Γενική Συνέλευση του Τμήματος θα προβεί σε ανακοίνωση σχετική με το θέμα, ωστόσο σε μια πρώτη απάντηση προς την ερώτησή μας, για το πώς άκουσε ο ίδιος την πρόταση του Ιόνιου Πανεπιστημίου, ανέφερε: «Ασφαλώς σε ότι αφορά το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μιλάμε για ένα δυναμικό τμήμα με μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών και με μεγαλύτερο γνωστικό αντικείμενο, το οποίο θεραπεύουμε. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρχει καμία συζήτηση για απορρόφηση ενός τμήματος με τόσο μεγάλη δυναμική από ένα μικρότερο.
Εις ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα (στεγαστικό κ.α.) είναι σε γνώση όλων και των τοπικών αρχών, οπότε είναι στιγμή να προσπαθήσουν όλοι μαζί για την επίλυσή τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ