Στο νοσοκομείο «Παίδων», στην Αθήνα, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση ο μαθητής του 4ου γυμνασίου Άρτας που την Παρασκευή 15 Απριλίου χτυπήθηκε από συμμαθητή του κατά την διάρκεια διαπληκτισμού τους στον χώρο του σχολείου.

Για την υπόθεση η Εισαγγελία Άρτας έχει διατάξει την διεξαγωγή έρευνας, την οποία ήδη ξεκίνησε από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η Ασφάλεια Άρτας. Παράλληλα από την Μεγάλη Δευτέρα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) είχε διαταχθεί από την διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παρασκευή Χαμπηλομάτη, από την οποία έχει ενημερωθεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου και το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το γεγονός σημειώθηκε σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, την Παρασκευή 15 Απριλίου, όταν οι μαθητές σε τρία γκρουπ συγκεντρώνονταν διαδοχικά στο προαύλιο και με διαφορά 10-15 λεπτών περίπου αναχωρούσαν για προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείου Δήμου Αρταίων με την συνοδεία καθηγητών τους.

Με το πρώτο γκρουπ της α’ γυμνασίου να έχει αναχωρήσει και το δεύτερο της β’ τάξης να είναι έτοιμο προς αναχώρηση, εκείνο της γ’ τάξης βρίσκονταν σε καθοδική πορεία προς το ισόγειο. Τότε, σύμφωνα με όσα έχουν αναφέρει αυτόπτες μάρτυρες προς την διεύθυνση του σχολείου και προς την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι δυο μαθητές της γ’ τάξης διαπληκτίστηκαν καθότι «σκούντησαν» μεταξύ τους. Ακολούθησε ένταση με τον έναν μαθητή να χτυπά τον συνομήλικό του και με μπάλα στο κεφάλι. Διαπληκτιζόμενοι φτάνοντας στο ισόγειο, του περιστατικού επιλήφθηκε η υποδιευθύντρια του σχολείου, η οποία από τον πιο οξύθυμο μαθητή, στην προσπάθεια της να παρέμβει, δέχθηκε σπρωξιές (όπως και μαθητές που το επιχείρησαν) και τέλος ο ίδιος αποχώρησε από το σχολείο αφού πρώτα έσπασε με κλωτσιά ένα τζάμι του ισογείου.

Η υποδιευθύντρια ρώτησε τον 14χρονο μαθητή που χτυπήθηκε πως νιώθει, με τον ίδιο να απαντά ότι ένιωθε καλά. Ταυτόχρονα για το περιστατικό ενημέρωσε τον διευθυντή Πέτρο Καλύβα. Εφόσον ο μαθητής ένιωθε καλά συνεχίστηκε το πρόγραμμα με επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Η συζήτηση του περιστατικού στο Σύλλογο Διδασκόντων θα ακολουθούσε το ίδιο μεσημέρι, ώστε να παρθούν αποφάσεις για την άσχημη συμπεριφορά που καταγράφηκε.

Οι εξελίξεις, ωστόσο, υπήρξαν διαφορετικές. Κατά την επιστροφή των μαθητών από την επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο 14χρονος ένιωσε αδιαθεσία και ζάλη. Η υποδιευθύντρια που συνόδευε την αποστολή κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο που παρέλαβε τόσο τον μαθητή όσο και την ίδια, η οποία τον συνόδευσε στο νοσοκομείο, ενημερώνοντας σχετικά τον διευθυντή αλλά και τους γονείς του παιδιού.

Λίγο αργότερα στον χώρο του νοσοκομείου Άρτας και αφού είχαν επιμεληθεί του περιστατικού οι γιατροί, η μητέρα του παιδιού ευχαρίστησε την καθηγήτρια για την παρέμβασή της. Με την παρότρυνση και της μητέρας του νοσηλευμένου ότι εκεί η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, η υποδιευθύντρια επέστρεψε στο σχολείο όπου σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων (το ίδιο μεσημέρι) αποφασίστηκε η διήμερη αποβολή του μαθητή που είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά.

Οι προσπάθειες επικοινωνίας με τους γονείς του με σκοπό να ενημερωθούν για την συμπεριφορά του παιδιού, την διήμερη αποβολή και να προσκληθούν να επισκεφθούν την Τρίτη του Πάσχα το σχολείο, αρχικά απέβησαν άκαρπες. «Τα τηλέφωνα που υπήρχαν καταχωρημένα στην πλατφόρμα δεν ίσχυαν» όπως επισημάνθηκε από τον διευθυντή προς την εφημερίδα μας, όμως κατάφερε το απόγευμα της ίδιας ημέρας να βρει άλλον αριθμό και να επικοινωνήσει με τη μητέρα του αποβαλλόμενου μαθητή, ενημερώνοντάς την.

Παράλληλα, ενημέρωση ο κ. Καλύβας είχε και για την πορεία της υγείας του νοσηλευόμενου παιδιού μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου το μεσημέρι, όταν ο 14χρονος έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Όμως την Κυριακή το πρωί ο πατέρας του επικοινώνησε εκ νέου με τον διευθυντή και τον ενημέρωσε ότι το παιδί του εισάγεται εκτάκτως και πάλι στο νοσοκομείο Άρτας, καθότι εμφάνισε εκ νέου συμπτώματα ζάλης, αστάθειας και δυσκολίας στην κίνηση του ποδιού. Σε αξονική τομογραφία που ακολούθησε οι θεράποντες γιατροί διαπίστωσαν πρόβλημα, οπότε και εισηγήθηκαν την διακομιδή του στην Αθήνα, στο νοσοκομείο «Παίδων», όπως κι έγινε.

Την Μεγάλη Δευτέρα το πρωί για την υπόθεση ενημερώθηκε αναλυτικά η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παρασκευή Χαμπηλομάτη, η οποία διέταξε άμεσα ΕΔΕ, ενώ παράλληλα έκανε όλες τις ενέργειες που απαιτούνταν τόσο με αναλυτική ενημέρωση προς τον διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνο Καμπουράκη όσο και προς τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα και καθώς η υπόθεση έγινε ευρέως γνωστή ενόσω ο 14χρονος νοσηλεύεται στην Αθήνα, έρευνα για την υπόθεση ζήτησε ο εισαγγελέας Άρτας. Η έρευνα ξεκίνησε από την Ασφάλεια Άρτας το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο διευθυντής του σχολείου, σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο «Τ», επισήμανε πως «Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία του παιδιού. Να είναι καλά το παιδί και όλα τα άλλα θα τα δούμε στην πορεία…».

Αντίστοιχη αναφορά έκανε και η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, τονίζοντας: «Σε επίπεδο Διεύθυνσης έγιναν όλα όσα προβλέπονται, όμως το βασικό ζητούμενο για μας, και πιστεύω για όλους, είναι η καλή πορεία της υγείας του μαθητή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ