Γεωργία Πατέντα (πρόεδρος Ξενώνων και Ενοικιαζομένων Δωματίων): Μας βοηθάει η πληρότητα αλλά διπλασιάζεται το κόστος μας

Πληρότητα στο 100% για το φετινό Πάσχα σημειώνεται σ’ όλα τα παραδοσιακά καταλύματα καθώς και στις ξενοδοχειακές μονάδες του νομού μας.
Μετά από δυο χρόνια περιοριστικών μέτρων και καραντίνας δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να ταξιδέψουν για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα με περισσότερη κατάνυξη στις βυζαντινές εκκλησίες, τα μοναστήρια και τα ξωκλήσια της περιοχής, κοντά στην φύση, συμμετέχοντας στα παραδοσιακά ήθη και έθιμα και ασφαλώς με αυθεντικές γεύσεις και συνταγές.
Οι κρατήσεις, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Ξενώνων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων «Ο Άραχθος» Γεωργία Πατέντα, ξεκίνησαν από νωρίς και οι αφίξεις από προχθές Μεγάλη Δευτέρα με τους περισσότερους επισκέπτες να παραμένουν έως και την Δευτέρα του Πάσχα. «Οι περισσότεροι θα έρθουν από Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη», μάς ανέφερε η κ. Πατέντα, τονίζοντας ότι η ίδια εικόνα επικρατεί σ’ όλους τους ξενώνες, από τα ορεινά έως και τα πεδινά σημεία του νομού, μηδέ εξαιρουμένης και της Κορωνησίας δίπλα στον Αμβρακικό.
«Φέτος είχαμε κρατήσεις από νωρίς, κάτι που δείχνει πόσο πολύ ήθελαν οι άνθρωποι να ταξιδέψουν. Κρατήσεις, εξάλλου, είχαμε αρκετές από τις αρχές του χρόνου όχι μόνο για το Πάσχα αλλά και για το καλοκαίρι και ελπίζαμε για το καλύτερο. Όμως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρήθηκαν ακυρώσεις. Κάποιοι δηλαδή αναίρεσαν τις αποφάσεις τους μετά τον πόλεμο», ανέφερε η Γεωργία Πατέντα.
Εν τω μεταξύ, η ίδια υπογράμμισε ότι τα προηγούμενα χρόνια ο κλάδος έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την πανδημία και συνεχίζεται σήμερα με την ακρίβεια στην ενέργεια, σημειώνοντας: «Πρέπει να ληφθούν άμεσα κάποια μέτρα. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μας βοηθά η πληρότητα, πρέπει όμως να γνωρίζουν όλοι ότι έχουμε δώσει κάποιες τιμές για διαμονή και πρωινό με βάση τα προηγούμενα δεδομένα. Σήμερα έχουμε διπλάσιο κόστος σ’ όλα, οπότε το κέρδος μας συμπιέζεται πάρα πολύ. Από τιμολόγια ρεύματος μέχρι την αγορά τροφίμων για το πρωινό, όλα έχουν διπλάσιες τουλάχιστον τιμές. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση».
Στο 100% για τις ημέρες αυτές βρίσκεται η πληρότητα και στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της Άρτας. Ο «Τ» επικοινώνησε με εκπροσώπους σε «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ», «ΚΡΟΝΟΣ» και «ΑΡΤΑ ΠΑΛΛΑΣ», όπου καταγράφεται παντού η ίδια εικόνα. «Είμαστε γεμάτοι», ήταν η απάντηση, ενώ εις ότι αφορά τους επισκέπτες κατά 80% προέρχονται από την Αθήνα και γενικότερα το λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό από Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ