Η δρ. Χριστίνα Παπαδημητρίου, κόρη του Νίκου και της Ελένης Παπαδημητρίου, εκλέχθηκε επίκουρη καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο του Eindhoven (Tu/E) της Ολλανδίας στον τομέα των Έξυπνων Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας.


Το Πολυτεχνείο του Eindhoven (Αϊντχόφεν) θεωρείται πρωτοπόρο και διεθνούς αναγνώρισης ειδικά στον τομέα της Ενέργειας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι βρίσκεται μέσα στα 50 καλύτερα Ευρωπαϊκά ιδρύματα συνολικά (QS world University Ranking 2022) και στα 20 παγκοσμίως (CWTS Leiden Ranking 2020) στην συνδεδεμένη έρευνα με την βιομηχανία.
Η δρ. Χριστίνα Παπαδημητρίου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με ειδίκευση στα Έξυπνα Δίκτυα Ηλεκτρικής Ενέργειας και τον βέλτιστο έλεγχο τους.
Έχει συνεργαστεί με ιδρύματα της ημεδαπής και του εξωτερικού για έρευνα και διδασκαλία. Έχει βραβευτεί στο παρελθόν με τρεις υποτροφίες ακαδημαϊκής και διδακτικής αριστείας. Συνεργάζεται στενά με την γενική γραμματεία Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG-ENER) ως τεχνική συντονίστρια Ευρωπαϊκών έργων σχετικών με την Ενεργειακή μετάβαση και έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε πλήθος συνεδρίων και εργαστήριων σε Ευρω- παϊκό επίπεδο υπό αυτή της την ιδιότητα.
Παράλληλα, έχει διατελέσει συμπροέδρευσα σε δράσεις διαφόρων Ευρωπαϊκών οντοτήτων όπως το BRI- DGE, το EERA- JP for SG και το ETIPSNET που σχετίζονται με την διασύνδεση της έρευνας και τον μετα- σχηματισμό των ενεργειακών δικτύων. Είναι συγγραφέας άνω των 50 πρωτότυπων ερευνητικών δημοσιεύσεων σε διεθνούς αναγνώρισης περιοδικά και επιστημονικά συνέδρια και κάτοχος μίας πατέντας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ