Ανομολόγητη θα ήταν η χαρά του αειμνήστου φίλου και αναγνώστη του «Τ», Ισαάκ Μιζάν, του ανθρώπου που επέζησε των στρατοπέδων συγκέντρωσης Άουσβιτς Μπιρκενάου και Μπέργκεν Μπέλζεν, από το γεγονός ότι οι απόγονοί του επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειάς του.


Ερχόμενοι στην Άρτα προκειμένου να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του Δήμου προς τιμήν της τοπικής Ισραηλιτικής Κοινότητας, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν για λίγο στο σπίτι των προγόνων τους.
Για να το πετύχουν ήρθαν σε συνεννόηση με τους σημερινούς ιδιοκτήτες, περνώντας το Σάββατο 26 Μαρτίου το κατώφλι του σπιτιού, ήτοι 78 χρόνια αργότερα. Οι στιγμές όπως μάθαμε υπήρξαν πολύ φορτισμένες και όπως ήταν αναμενόμενο η συγκίνηση όλων μεγάλη.
Η κόρη του Άννα και ο ανιψιός του, Μπένη, είχαν επισκεφθεί το ίδιο σπίτι και στο παρελθόν. Όμως κάθε φορά, όπως μας περιγράφουν, τα συναισθήματα εξακολουθούν να παραμένουν έντονα. Πρωτόγνωρη όμως υπήρξε η συγκίνηση για τον γιό του Ισαάκ, Ζόζεφ Μιζάν, ο οποίος για πρώτη φορά το επισκέφθηκε. Όπως βέβαια και τα εγγόνια που έπαθαν για το σπίτι στο οποίο έμεναν οι πρόγονοί τους, όπως και ο παππούς τους πριν ζήσει την κόλαση του ναζισμού. ΒΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ