Εκδήλωση τιμής και μνήμης της ιστορικής πορείας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτα, διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Αρταίων.


Με αφορμή την συγκεκριμένη εκδήλωση προχωρά σε ονοματοδοσία Οδού εις μνήμη του Ισαάκ Μιζάν, Αρτινού επιζήσαντος του Άουσβιτς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 26 Μαρτίου και διεξάγεται με στόχο την αναβίωση της μνήμης της ιστορικής πορείας μιας Κοινότητας που διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην κοινωνική ζωή της πόλης μέχρι και την 24η Μαρτίου 1944, όταν και οι Αρτινοί Εβραίοι συνελήφθησαν από τα Γερμανικά Στρατεύματα.
Το πρόγραμμα της Ημέρας Μνήμης αναλυτικά έχει ως εξής: 11 το πρωί περίπατος σε σημεία Εβραϊκού ενδιαφέροντος με τον Θεοχάρη Βαδιβούλη, δικηγόρο, ερευνητή της ιστορίας της πρώην Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτης. Το απόγευμα (6:30) ονοματοδοσία Οδού εις μνήμη του Ισαάκ Μιζάν, Αρτινού επιζήσαντος του Άουσβιτς. Επιμνημόσυνη Δέηση (7:30 το απόγευμα) στο Μνημείο Ολοκαυτώματος (πλατεία Εβραίων Μαρτύρων). Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Αμέσως μετά θα γίνει Πορεία Μνήμης μέσα από την Εβραϊκή Συνοικία προς την πλατεία Κιλκίς, στο σημείο όπου οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής συγκέντρωσαν τους συλληφθέντες Αρτινούς Εβραίους πριν τον εκτοπισμό τους στα στρατόπεδα θανάτου.
Η εκδήλωση θα κλείσει με τήρηση ενός λεπτού σιγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ