ΕΚΤΟΣ από την μέριμνα για κτιριακές υποδομές προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Σχολής Μουσικών Σπουδών, αλλά και το δώρο πιάνου με ουρά που εκκρεμεί από τον Δήμο Αρταίων, οι τοπικές αρχές οφείλουν παράλληλα να δουν και κάτι άλλο.


Αυτό το «κάτι άλλο» έχει να κάνει με μια αίθουσα εκδηλώσεων, η οποία πλην των άλλων θα μπορούσε να αποτελέσει και γέφυρα σύνδεσης ανάμεσα στην Σχολή Μουσικών Σπουδών με την πόλη. Μαθαίνουμε ότι ο κοσμήτορας Αθανάσιος Τρικούπης επισκέφθηκε διάφορους χώρους για να δει αν είναι κατάλληλοι για διοργάνωση συναυλιών. Σύμφωνα με τις πηγές μας διαπίστωσε ότι, έστω με κάποιες δυσκολίες, η μοναδική που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις είναι η αίθουσα του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ».
Αν, ωστόσο, θέλουμε να πρωτοπορήσουμε και για να το πούμε πιο λαϊκά να βγούμε πιο μπροστά από άλλους, αξιοποιώντας παράλληλα κατά πρώτον το συγκριτικό πλεονέκτημα με το «βαρύ» όνομα που φέρει η εν λόγω Σχολή, κατά δεύτερον το Μουσικό Σχολείο, κατά τρίτον το Δημοτικό Ωδείο αλλά και οι ιδιωτικές μουσικές σχολές, γιατί επομένως να μην τεθεί ως πρόταγμα;
Εδώ νομίζουμε ότι έρχεται και δένει η αγορά από τον Δήμο των αποθηκών του νυν Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας και πρώην ΕΑΣΑΦ, ο οποίος άλλωστε όταν εκδήλωσε το ενδιαφέρον έκανε λόγο για αξιοποίησή τους περί πολιτιστικών χρήσεων. Τί καλύτερο, λοιπόν, από έναν τέτοιο χώρο δίπλα στον Άραχθο με φόντο το ιστορικό γεφύρι!
Αν βέβαια μιλάμε για όραμα και προοπτική, για «πόλη της μουσικής», για εμβληματικό σημείο ζώσας πολιτικής αναφοράς, για έργο για το οποίο θα υπερηφανεύεται ετούτη και οι επόμενες γενιές, για στέγη που θα αφήσει εποχή, για σταυροδρόμι μουσικών συναντήσεων από Ελλάδα και εξωτερικό, για να πάψει εντέλει δια παντός αυτή η θεωρία περί μετακίνησης και τα τοιαύτα στα Ιωάννινα.
Βάλτε την υπογραφή και νάστε σίγουροι πως τα ονόματά σας θα μνημονεύονται στον αιώνα τον άπαντα. ΒΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ